Αντίθετοι Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με την πληρωμή των νοσηλείων στο ΕΣΥ από τους ανεμβολίαστους.

Δεν απηχούν τις απόψεις του ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), αλλά ούτε και τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων, της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ και του ιατρικού σώματος, οι απόψεις του προέδρου του Α. Εξαδάκτυλου πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος της νοσηλείας τους και να μην καλύπτονται δωρεάν από το ΕΣΥ, αφήνοντας τον ακάλυπτο.

Τα παραπάνω τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΠΙΣ Γ. Ελευθερίου, αδειάζοντας τον πρόεδρο κ Α Εξαδάκτυλο και τονίζοντας με έμφαση ακόμη οτι : «Ο γιατρός που υπηρετεί στο ΕΣΥ, σύμφωνα με τον όρκο του Ιπποκράτη και τους νόμους του κράτους, περιθάλπει δωρεάν όλους τους ασθενείς, ανεξαρτήτως θέσεων, πολιτικών απόψεων ή ιδεολογιών», καταλήγει ο κ. Ελευθερίου.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών η δωρεάν περίθαλψη. «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ο ιατρικός κόσμος έχουν την υποχρέωση να περιθάλπουν χωρίς διακρίσεις τον κάθε ασθενή, παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, για την πρόληψη και τη θεραπεία του. Η πολιτεία υποχρεούται να παρέχει σε όλους τους πολίτες δωρεάν περίθαλψη και ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Ατυχείς απόψεις περί του αντιθέτου απ’ όπου και εάν προέρχονται σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.»

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.