Παγκόσμια Ημέρα για της εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών σήμερα

Σήμερα, 25 Νοεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της κακοποίηση των γυναικών, η οποία καθιερώθηκε με απόφαση που έλαβε η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. στις 19 Δεκεμβρίου 1999.

Η ημέρα αυτή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα, καθώς η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο είναι σε έξαρση μετά την εμφάνιση της πανδημίας.
Στην Ελλάδα δε, αποτελεί ένα φλέγον ζήτημα, όπως καταδεικνύουν τα πρόσφατα γεγονότα, αφού βγήκαν στο φως της δημοσιότητας φρικτές ιστορίες βίας κατά γυναικών, συγκλονίζοντας όλη την χώρα, 13 εκ των οποίων ήταν  γυναικοκτονίες.

Η μέρα αυτή λοιπόν, κάθε χρόνο, λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για τις υποθέσεις  βίας κατά των γυναικών και μας υπενθυμίζει την ανάγκη καταπολέμησής της, που πλέον είναι επιτακτική. Η ευαισθητοποίηση όλων των ανθρώπων για όλες τις μορφές βίας, ενδοοικογενειακή, σεξουαλική ακόμα και λεκτική,  αποτελεί κοινωνική ανάγκη.
Όλες οι μορφές  βίας έχουν ορισθεί νομοθετικά και διώκονται ποινικά. Χρειάζονται όμως δυνατές φωνές για να αναδειχθούν, για να σπάσει η σιωπή και συντονισμένες δράσεις για να καταδικαστούν και να εξαλειφθούν.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.