Γερμανία: Περιορισμούς και για εμβολιασμένους, στις βαρύτερα πληττόμενες περιοχές, εισηγείται το Συμβούλιο Ηθικής και Δεοντολογίας

Αυστηρότερους περιορισμούς και για τους εμβολιασμένους, προκειμένου να ανασχεθεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας, εισηγείται η Πρόεδρος του Γερμανικού Συμβουλίου Ηθικής και Δεοντολογίας Αλένα Μπούιξ, με το βλέμμα και στη νέα παραλλαγή «Όμικρον». Διαβεβαίωσε πάντως ότι οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους είναι απολύτως δικαιολογημένη, από ηθικής άποψης.

Το ζήτημα είναι εάν επαρκούν οι περιορισμοί μόνο για τους ανεμβολίαστους ή εάν «τουλάχιστον στις βαρύτερα πληττόμενες περιοχές είναι αναγκαίοι επιπλέον περιορισμοί και για τους εμβολιασμένους», δήλωσε η κυρία Μπούιξ στην Rheinische Post και αναφέρθηκε στην παραλλαγή «Όμικρον», η οποία προκαλεί ήδη μεγάλη ανησυχία.

«Λόγω της κατά τόπους υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας, με ασθενείς να διακομίζονται σε όλη τη Γερμανία από την Πολεμική Αεροπορία, από ηθικής άποψης οι περιορισμοί επαφών που έχουν ήδη επιβληθεί σε διάφορα ομόσπονδα κρατίδια για τους ανεμβολίαστους είναι σαφώς δικαιολογημένοι», πρόσθεσε η Πρόεδρος του Συμβουλίου και επισήμανε ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί συμβάλλουν πολύ περισσότερο στην εξάπλωση του ιού, αρρωσταίνουν συχνότερα και χρειάζονται συχνότερα νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.