ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: 20 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΜΗΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Οπως μετέδωσε τα μεσάνυχτα , το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο (ΑΠΕ-ΜΠΕ), σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες μεγάλη έρευνα και επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί από τουλάχιστον μεχρι στιγμής, επτά τμήματα της Αττικής, στα οποία έγιναν έφοδοι της Αστυνομίας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και παρακολουθήσεις τηλεφώνων, από τις οποίες έχουν προκύψει σοβαρά στοιχεία για τους εμπλεκόμενους. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, αναμένονται ανακοινώσεις από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί περίπου 20 ύποπτοι. Επικεφαλής του κυκλώματος φέρεται να είναι αξιωματικός ο οποίος υπηρετεί σε ένα από τα αστυνομικά τμήματα της Δυτικ΄λης Αττικής. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, καθώς και πολίτες.

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων έκαναν εφόδους και σε Αστυνομικά Τμήματα σε Νέα Λιόσια, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Καλλιθέα, Ομόνοια και Γλυφάδα, αλλά και σε υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το κύκλωμα φέρεται ότι με τη συμμετοχή των αστυνομικών να χορηγούσε έναντι αμοιβής γνήσια έγγραφα, κυρίως ταυτότητες, και διαβατήρια σε αλλοδαπούς με πλαστά δικαιολογητικά, μάλιστα ορισμένες πληροφορίες λένε ότι τα μέλη του κυκλώματος έφτιαχναν με τα πλαστά δικαιολογητικά ακόμη και πλαστά ΑΦΜ και… πλαστές φορολογικές δηλώσεις. Ακόμη με τα έγγραφα αυτά οι αλλοδαποί προχωρούσαν στις διαδικασίες για άδειες παραμονής ή την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Κ.Τ.)

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.