ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Σε σύνολο των ψηφισάντων 267.967 πολιτών και με καταμετρημένο το 91,77% (245.921) αυτού του συνόλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε ποσοστό 36,96%  και 90.250 ψήφους με δεύτερο  τον Γιώργο Παπανδρέου με ποσοστό 27,82% και 67.938 ψήφους. Ακολουθούν στην τρίτη θέση ο Ανδρέας Λοβέρδος με ποσοστό 26,03% και 63.553 ψήφους και στην συνέχεια Παύλος Χρηστίδης με 3,25% και 7930 ψήφους, ο Χάρης Καστανίδης 2,96% και 7233 ψήφους και ο Παύλος Γερουλάνος 2,98% και 7274.

Με βάση τα αποτελέσματα αυτά που δεν προβλέπεται να διαφοροποιηθούν σημαντικά την επομένη Κυριακή θα αναμετρηθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον αέρα του σημερινού νικητή, με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πάντως ότι οι αναμέτρηση αυτή θα εξαρτηθεί από τις συμμαχίες που θα γίνουν  μεταξύ των δύο υποψηφίων και αν οι υπόλοιποι υποψήφιοι δώσουν δημόσια την στήριξη τους σε ένα από τους Νικο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου και βέβαια από την συμμετοχή όσων από τους σημερινούς ψηφοφόρους θα πάνε και πάλι στην κάλπη.

Σε σχέση με τα σημερινά αποτελέσματα που όπως είπαμε δεν είναι οριστικά αλλά δεν φαίνεται να μπορούν να μεταβληθούν μετά την συνολική καταμέτρηση  έγιναν από υποψήφιους και σχετικές δηλώσεις

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 πολίτες που μας τίμησαν. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, που με βάση την ενότητα συνεχίζουμε που είναι και η παρακαταθήκη της προέδρου. Δύναμή μου η βάση της παράταξης. Δεσμεύομαι ότι θα τηρήσω την εντολή τους για ανανέωση και ενότητα. Η Δημοκρατική παράταξη απόψε επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ απόψε επιστρέφει».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«Την άλλη Κυριακή όσοι μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη συμμετοχή θα αποφασίσουν για την τύχη της παράταξης, για την πορεία και το μέλλον της παράταξης. Θα αποφασίσουν για την ταυτότητα και την προοδευτική πορεία του Κινήματός μας» είπε ο κ. Παπανδρέου. Ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στη διαδικασία και κατέληξε: «Σας καλώ όλους στη μάχη της επόμενης Κυριακής»

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας. Θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη για τις πολλές ώρες που περίμεναν για να συμμετέχουν στην κάλπη. Θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ ότι το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη έχει μέλλον. Συνεχίζω δυνατά, με σεμνότητα και ενότητα» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τη στάση που θα κρατήσει στον δεύτερο γύρο δεν απάντησε.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ

«Νίκη της Δημοκρατίας! Νίκη του Κινήματος Αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, η Αναγέννηση της Παράταξης είναι στα χέρια μας. Δικαίωση, για όλους όσοι μιλήσαμε πολιτικά και δουλέψαμε για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών και πρόσθεσε:

«Αυτό που συνέβη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, η συγκλονιστική παρουσία των πολιτών στις κάλπες μάς δεσμεύει όλους. Μάς δεσμεύει να βαδίσουμε αδιαπραγμάτευτα στον δρόμο της ενότητας, τη μεγάλη παρακαταθήκη της Φώφης Γεννημάτα. Η προοδευτική μας πρόταση θα είναι η απάντηση στον συντηρητισμό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που δοκιμάστηκαν όλοι, η παράταξη μας είναι αυτή που δίνει ξανά ελπίδα. Η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες είναι μια τεράστια ευκαιρία να εκφράσουμε ξανά την προοδευτική πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία. Αρκεί να μην σταματήσουμε να δίνουμε στους πολίτες δυνατότητες πραγματικής συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης του μέλλοντός μας. Προσωπικά με αυτές τις αρχές πορεύτηκα και θα συνεχίσω να πορεύομαι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες και όσους με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, στις εκατοντάδες χιλιάδες που προσήλθαν στις κάλπες και στους συνυποψηφίους για τον πολιτισμένο αγώνα που δώσαμε. Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη τον οποίον συνεχάρην για τη νίκη του. Ανάλογες επικοινωνίες έχω κάνει και θα γίνουν και με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους μου».

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.