Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με μια ξεκάθαρη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ είναι πλέον Πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος, όπως έχει υποσχεθεί, θα ενώσει όλες τις γενιές και θα δώσει νέα δυναμική, όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νέα εποχή του.

Ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος στους δύο γύρους των εκλογών και με μια μεγάλη νίκη αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της ηγεσίας του κόμματος.

Γεννήθηκε το 1979 και κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης. Ασχολήθηκε με την πολιτική από μικρή ηλικία, καθώς ο πατέρας του ήταν θερμός υποστηρικτής του Κώστα Σημίτη.

Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του προγράμματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον».

Έχει εργαστεί ως πολιτικός μηχανικός, έχει διδάξει στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και έχει εργαστεί και στον κλάδο του τουρισμού.

Σε ηλικία 22 ετών  εκλέχτηκε για πρώτη φορά μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2007 εξελέγη μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας του κόμματος. Το 2008 εκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και κατόπιν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Τον Μάρτιο του 2013 εξελέγη Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κι ένα χρόνο αργότερα εξελέγη ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο.  Στη συνέχεια έγινε μέλος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

O 42χρονος Ευρωβουλευτής μετρά πολλά χρόνια στην πολιτική, όμως ελάχιστα είναι γνωστά για την προσωπική του ζωή. Αγαπάει το θέατρο, τη μουσική και τα ταξίδια, με τον ίδιο να μη χάνει ευκαιρία να επισκέπτεται τα μουσεία κάθε πόλης που βρίσκεται. Ωστόσο, η μεγάλη του αγάπη δεν είναι άλλη από τον 12χρονο γιο του Μαρίνο, με τον οποίο έχει δημοσιεύσει ελάχιστες φωτογραφίες στον επίσημο λογαριασμό του στο instagram.

Μητέρα του γιου του είναι η Ελένη Ψαρρού με την οποία υπήρξε συμφοιτητής στο Πανεπιστήμιο. Οι δυο τους έκαναν σύμφωνο συμβίωσης, ωστόσο λίγο αργότερα αποφάσισαν να χωρίσουν.

Τρέφει επίσης αδυναμία στη μητέρα του Πόπη και την αδερφή του Μαρία που βρίσκονται στο πλευρό του κάθε στιγμή.

Πηγή: thecaller.gr

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.