ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ : Να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ πάλι δύναμη ελπίδας, τόνισε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής.

Εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα οι προτάσεις του και έτσι ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης θα είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με Γραμματέα την βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, και αναπληρωτή Γραμματέα τον Γιώργο Αρβανιτίδη και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους κατά σειρά, τον Κώστα Σκανδαλίδη και τη Νάντια Γιαννακοπούλου. Τέλος ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος παραμένει πέμπτος αντιπρόεδρος της Βουλής.

Με ενωτικό πνεύμα στην ομιλία του εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, προτείνοντας ως επικεφαλής τον βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη αφού ο ίδιος δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής κι άρα δεν μπορεί να είναι πρόεδρος κατά τον Κανονισμό της Βουλής.

«Στο νέο αυτό ταξίδι προσβλέπω σε εσάς, σας θέλω μπροστά και να είστε βέβαιοι ότι μαζί θα κάνουμε το Κίνημά μας και πάλι ισχυρό και περήφανο!», τόνισε ο νέος πρόεδρος

Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε ως γραμματέα της Κ.Ο την βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, που αντικαθιστά τον Βασίλη Κεγκέρογλου, αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Αρβανιτίδη και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους κατά σειρά, τον Κώστα Σκανδαλίδη και τη Νάντια Γιαννακοπούλου. Η εισήγηση του Νίκου Ανδρουλάκη εγκρίθηκε ομόφωνα από τους βουλευτές. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος παραμένει πέμπτος αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατά την είσοδό του στην αίθουσα της Γερουσίας χαιρέτησε έναν έναν τους βουλευτές και κάθισε δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου.

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Προσβλέπω σ΄όλους σας όπως και οι δημοκρατικοί πολίτες και δεν θα πρέπει να τους απογοητεύσουμε», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης στη σύντομη ομιλία του. Τόνισε ότι «δεν υπάρχουν πλέον νικητές και ηττημένοι. Πλέον, είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί εδώ με έναν κοινό και αδιαπραγμάτευτο στόχο: Να ξανακάνουμε την παράταξη μεγάλη. Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ δύναμη ελπίδας για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. «Σας θεωρώ όλους συνεργάτες και έτσι θα προχωρήσουμε. Αυτή η νέα εποχή ξεκινάει με δυναμισμό, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει περίτρανα το ιστορικό βάθος, το κοινωνικό αποτύπωμα και την δυναμική της παράταξής μας», σημείωσε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Σημείωσε ότι «η βάση της παράταξης έδειξε τον δρόμο: Να ανανεωθούμε. Να μείνουμε ενωμένοι. Να διασφαλίσουμε την πολιτική μας αυτονομία με ένα αξιόπιστο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα. Την εντολή αυτή οφείλουμε να την σεβαστούμε όλοι μας και πρώτος απ’ όλους εγώ».

«Είναι ευθύνη μας το Κίνημα να λειτουργήσει χωρίς στεγανά και χωρίς διαχωρισμούς, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, αλλά με δέσμευση στην κοινή στρατηγική που θα χαράσσουμε πάντα με δημοκρατικό τρόπο. Τη στιγμή που η κοινωνία στρέφει το βλέμμα της σε εμάς, τη στιγμή που οι προοδευτικοί πολίτες εναποθέτουν ξανά σε εμάς τις προσδοκίες και τις ελπίδες τους, οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μην τους απογοητεύσουμε» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επίσης έθεσε ως προτεραιότητες τον ρεαλισμό, τη συνέπεια και την υπευθυνότητα, με θέσεις, προτάσεις και πρωτοβουλίες που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου στη χώρα. «Θα είμαστε παρόντες για να αναδεικνύουμε τα ζητήματα και να προτείνουμε λύσεις για να ξαναγίνουμε φορέας ελπίδας και προοπτικής για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Με ένα συγκροτημένο προγραμματικό λόγο που θα βασίζεται στην ιδεολογία μας, αυτή της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας» ανέφερε.

Τον κ. Ανδρουλάκη προσφώνησε ο μέχρι τώρα γραμματέας της Κ.Ο, Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος σημείωσε ότι «οι 270.000 έστειλαν το μήνυμα ότι δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε με πρώτο τον νέο πρόεδρο».

Ο κ. Κεγκέρογλου προσέθεσε ότι είναι αναγκαία η ενιαία αποτίμηση της πορείας του ΠΑΣΟΚ από το 2009 έως σήμερα για να κλείσουν οριστικά τυχόν ανοικτές πληγές και να αποκτήσει η παράταξη ένα ενιαίο αφήγημα.

Επίσης πρότεινε σε επόμενη συνεδρίαση μετά τις γιορτές να γίνει απολογισμός της δραστηριότητας της Κ.Ο από τις εκλογές του 2019 έως σήμερα.

Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη,                                                                        Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας                                                        ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής

Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο για την ιδιαίτερα τιμητική πρότασή του. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου βουλευτές για την ομόφωνη έκφραση της εμπιστοσύνης τους. Με αφοσίωση θα κάνω το καλύτερο για να ανταποκριθώ σε αυτή την ευθύνη.

Δήλωση Ευαγγελίας Λιακούλη,                                                               Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας                                     ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής

Ο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, επεφύλαξε μεγάλη τιμή στο πρόσωπό μου, προτείνοντάς  με για τη θέση της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τον ευχαριστώ θερμά.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας, αποδέχθηκε την πρόταση ομόφωνα και με εμπιστεύθηκε στη θέση αυτή. Η τιμή είναι μεγάλη, αντίστοιχη της ευθύνης που συνεπάγεται η  συγκεκριμένη θέση, απέναντι σε όλους τους συναδέλφους, στην παράταξή μας και στους πολίτες.

Τους τελευταίους μήνες περάσαμε πολλά. Η απώλεια της αείμνηστης Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, με την τεράστια παρακαταθήκη που άφησε σε εμάς, μας συγκλόνισε και μας καθόρισε.

Μόλις λίγα 24ωρα πριν, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα, συμμετείχαν  σε μια εκλογική διαδικασία που την μετέτρεψαν σε γιορτή της Δημοκρατίας και εξέλεξαν με πανηγυρικό τρόπο τον νέο Πρόεδρό μας, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα καθαρό μήνυμα, ότι στηρίζουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους στην παράταξή μας, που καλείται  ανανεωμένη και δυνατή, να πρωταγωνιστήσει και πάλι στους δύσκολους καιρούς, για την πατρίδα και το λαό μας. Ανοίγουμε μια νέα σελίδα.

Ξαναφέρνουμε στο προσκήνιο τα οράματα του λαού μας, θέτουμε ξανά στο δημόσιο διάλογο όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους Ανθρώπους μας, όλα τα μεγάλα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα στην εποχή της πανδημίας και της κρίσης, αλλά και την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών μας.

Είμαστε εδώ και έτοιμοι να υπηρετήσουμε το λαό και την πατρίδα, με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και στόχους. Νιώθουμε όλοι μια νέα δύναμη, με ψυχή και τόλμη, έτοιμοι να δημιουργήσουμε θετικά, έτοιμοι να παρέμβουμε καθοριστικά.

Διαδέχομαι στη θέση της Γραμματέα της ΚΟ του Κινήματος, τον Βασίλη Κεγκέρογλου, ένα δυναμικό και εργατικό πολιτικό, έναν αφοσιωμένο στην παράταξη και στο κοινοβουλευτικό έργο βουλευτή μας, ο οποίος πρόσφερε πολλά από τη θέση του. Θα παρακαλέσω για την συνδρομή του στο έργο μου, καθώς θεωρώ ότι έχω να διδαχθώ πολλά.

Οι συνάδελφοί μου Βουλευτές, όλοι ξεχωριστοί και αγαπημένοι προσωπικοί και πολιτικοί Φίλοι,  θα συμπορευτούμε στο έργο μας, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς αποκλεισμούς, με ενότητα και σεβασμό σε όλους.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα μαζί με τον Πρόεδρό μας που ήδη εμπνέει σε εμάς νέες ιδέες και νέες πρακτικές ,  θα αποτελεί την εμπροσθοφυλακή μιας μεγάλης δύναμης παραγωγής πολιτικής, που ήδη σχηματίζεται στην κοινωνία.

Η πορεία δημιουργίας της μεγάλης προοδευτικής πλειοψηφικής δύναμης από την παράταξή μας,  είναι πλέον μονόδρομος… Καλή δουλειά και Καλό αγώνα σε όλους μας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.