Κιλκίς: Εξακόσιοι μαθητές σχολείων εκπαιδεύτηκαν στη σωστή οδηγική συμπεριφορά

 «Μην οδηγείτε ποτέ φορώντας ακουστικά, αλλά φοράτε πάντα κράνος, ακόμη και στο ποδήλατο ή το πατίνι», «το ποδήλατο και το πατίνι δεν είναι παιχνίδια, αλλά μέσα μεταφοράς». Συμβουλές όπως αυτές άκουσαν περίπου 600 μαθητές από γυμνάσια και λύκεια του Κιλκίς, που συνδέθηκαν ηλεκτρονικά για να παρακολουθήσουν διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα «Κυκλοφοριακή Αγωγή – Οδική Ασφάλεια», που διοργάνωσε το 2ο Πειραματικό ΓεΛ Κιλκίς σε συνεργασία με το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο και την Τροχαία Κιλκίς, υπό την αιγίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κιλκίς.

   Οι συμβουλές που δόθηκαν αφορούσαν οδηγούς, συνεπιβάτες, ποδηλάτες αλλά και πεζούς. «Η ενημέρωση, που έγινε με κύριο ομιλητή τον Διοικητή της Τροχαίας Κιλκίς Ευστάθιο Κουρτίδη, χωρίστηκε σε δυο ενότητες. Στην πρώτη, τα παιδιά άκουσαν οδηγίες για το πώς να είναι καλοί συνοδηγοί, ενώ στη δεύτερη θεματική για τη συμπεριφορά τους, όταν χρησιμοποιούν ποδήλατο και πατίνι», εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η καθηγήτρια (Φυσικός – Πληροφορικής – Φιλόλογος) του λυκείου Αικατερίνη Ρώσσιου.

   «Το ποδήλατο και το πατίνι δεν είναι παιχνίδια, άλλα μέσα μεταφοράς και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουν τα παιδιά, ενώ στις πιο σημαντικές οδηγίες που δόθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ήταν τα παιδιά να φορούν φωσφορούχο γιλέκο και οπωσδήποτε έχουν φώτα μπρος και πίσω στο ποδήλατο τους, ακόμη και αν το χρησιμοποιούν έστω και λίγα μέτρα», συμπλήρωσε η κ. Ρώσσιου.

   «Τονίστηκε ακόμη ότι είναι πολύ επικίνδυνο να ανεβαίνουν δυο άτομα στο πατίνι, ενώ θα πρέπει ακόμη και ως οδηγοί σε πατίνι ή ποδήλατο, να σέβονται τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, ενώ είναι σημαντικό να μην φορούν ακουστικά για να ακούνε μουσική, γιατί ενδεχομένως να μην ακούσουν μία κόρνα ή να αποσπαστεί η προσοχή τους στο δρόμο», πρόσθεσε.

   Όπως τονίστηκε από όλες τις πλευρές, είναι σημαντικό να διαμορφωθεί σωστή οδηγική συμπεριφορά στα παιδιά ακόμη και ως συνοδηγοί, αφού τα ίδια είναι οι αυριανοί οδηγοί.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.