Μια εντυπωσιακή δορυφορική φωτογραφία της Αθήνας και του Πειραιά από ύψος 786 χιλιομέτρων

Ένας από τους ευρωπαϊκούς δορυφόρους Copernicus Sentinel-2 τράβηξε μια εντυπωσιακή φωτογραφία της Αθήνας, του Πειραιά και ενός μέρους της Αττικής. Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε από ύψος 786 χιλιομέτρων στις αρχές Δεκεμβρίου. Διακρίνονται σαφώς ο τεράστιος όγκος τσιμέντου που κυριαρχεί στο Λεκανοπέδιο, τον οποίο ανακόπτουν σε μεγάλο βαθμό τα δύο φυσικά αναχώματα η Πάρνηθα και ο Υμηττός. Επίσης διακρίνονται σαφώς το Αεροδρόμιο στα Σπάτα, το παραλιακό μέτωπο και το παλαιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, το Φαληρικό Δέλτα, το λιμάνι στον Πειραιά, οι λιμενικές εγκαταστάσεις στο Κερατσίνι, στο Σκαραμαγκά και την Ελευσίνα καθώς και το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ενώ απέναντι διακρίνεται και η ιστορική Σαλαμίνα.

 Ένας από τους ευρωπαϊκούς δορυφόρους Copernicus Sentinel-2 τράβηξε μια εντυπωσιακή φωτογραφία της Αθήνας και ενός μέρους της Αττικής. Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε από ύψος 786 χιλιομέτρων στις αρχές Δεκεμβρίου. Διακρίνονται σαφώς ο τεράστιος όγκος τσιμέντου που κυριαρχεί στο Λεκανοπέδιο, τον οποίο ανακόπτουν σε μεγάλο βαθμό τα δύο φυσικά αναχώματα η Πάρνηθα και ο Υμηττός. Επίσης διακρίνονται σαφώς το Αεροδρόμιο στα Σπάτα, το παραλιακό μέτωπο και το παλαιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, το Φαληρικό Δέλτα, το λιμάνι στον Πειραιά, οι λιμενικές εγκαταστάσεις στο Κερατσίνι, στο Σκαραμαγκά και την Ελευσίνα καθώς και το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ενώ απέναντι διακρίνεται και η ιστορική Σαλαμίνα.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ (ΠΔΡ)

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.