Διαγραφή Κουρουμπλή από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε, με απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σχετική επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Βουλής ανέγνωσε νωρίς το βράδυ, στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού 2022, ο αντιπρόεδρος του σώματος Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Η δήλωση που προκάλεσε την διαγραφή

Μιλώντας στη Βουλή ο πρώην υπουργός έφτασε στο σημείο να «χρεώσει» τους θανάτους στη χώρα από τον κορωνοϊό στην κυβέρνηση.

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα απολογηθεί γι’ αυτά» είπε ο κ. Κουρουμπλής, και υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα φώναξε: «Ντροπή, αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι».

Παρά τις εκκλήσεις του προέδρου της Βουλής, ο κ. Κουρουμπλής έμεινε ανένδοτος: «Δεν ανακαλώ τίποτα! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι, να απολογηθείτε για τον φίλο μου», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσει αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις από όλα τα κόμματα. Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες κάλεσε οργισμένος την γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, και της διαμήνυσε ότι ο κ. Κουρουμπλής είναι εκτός ΚΟ σε περίπτωση που δεν ανακαλέσει.

Το μήνυμα πέρασε στον Π. Κουρουμπλή και του ζητήθηκε να πάρει πίσω τις δηλώσεις περί δολοφόνων. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, το σκέφτηκε και έδειξε θετικός στο παραπάνω ενδεχόμενο. Επέστρεψε στην Ολομέλεια, ωστόσο δεν έκατσε πολύ και έφυγε. Η ώρα περνούσε και η δήλωση δεν γινόταν, ώσπου τελικά ελήφθη η απόφαση διαγραφής του βουλευτή.

ΝΔ: Και ο Πολάκης μιλούσε για «δολοφόνους», αλλά ο Τσίπρας δεν τόλμησε να τον διαγράψει


Οπως αποκάλυψε η ΝΔ και ο Παύλος Πολάκης έχει χαρακτηρίσει «δολοφόνους» στελέχη της κυβέρνησης για τα θύματα της πανδημίας, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν τον είχε διαγράψει. Η ΝΔ υπενθυμίζει μια ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τις 29 Νοεμβρίου 2021. Εκεί, ο Π. Πολάκης, επικαλούμενος έγγραφο της επίσης βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη για αναβολή έκτακτων χειρουργείων στη Θεσσαλονίκη, είχε γράψει με το γνωστό του ύφος: «Είστε δολοφόνοι! Σκέρτσο, «γκρέμλιν του Μαξίμου» έλα να μας πεις για μηδενική υπερβάλλουσα θνησιμότητα».


Πηγή: iefimerida.grΕξελίξεις: Η θύελλα με τη μελέτη Τσιόδρα κατέληξε με διαγραφή Κουρουμπλή

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.