Ξεκινάει ο οδικός άξονας Πάτρα- Πύργος μετά από έγκριση και της Κομισιόν, ανακοίνωσε ο υπουργός υποδομών Κ. Αχ. Καραμανλής αφήνοντας αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ…

Για την τελική έγκριση της κατασκευής του οδικού άξονα Πάτρα- Πύργος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.

 Ο υπουργός προανήγγειλε ότι «το έργο ξεκινάει στις αρχές του χρόνου και θα είναι έτοιμο τέλος του 2023- αρχές του 2024» ενώ επισήμανε ότι ο δρόμος θα ήταν έτοιμος το 2019, αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν ακυρώσει τον προηγούμενο διαγωνισμό. Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο πράγμα που έκανε το 2015 ήταν να ακυρώσει το διαγωνισμό, που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, και να σπάσει το έργο σε κομμάτια και προσέθεσε: «Αυτό το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ευνοήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος μετά από αυτό συμμετείχε στον τραγελαφικό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

Εξήγησε ότι η εμπειρία έδειχνε πως ο δρόμος «δεν θα γινόταν ποτέ εάν παρέμενε “σπασμένος” σε οκτώ κομμάτια», για αυτό και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπήκε σε διαπραγμάτευση «ώστε ο δρόμος να επιστρέψει στον παραχωρησιούχο προκειμένου να γίνει και φθηνά και γρήγορα» και επισήμανε ότι η έγκριση της Κομισιόν ήρθε μετά από μία δύσκολη διαπραγμάτευση, με την καθοριστική παρέμβαση και του πρωθυπουργού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.