Τεστ και για τους εμβολιασμένους επί πληρωμή (!) εξετάζει η κυβέρνηση

Δήλωση-βόμβα από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ο Γιάννης Οικονόμου κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μίλησε για μέτα τα οποία είναι στο τραπέζι λέγοντας όποια μέτρα λαμβάνονται, στόχο έχουν να κερδίσει η χώρα χρόνο απέναντι στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. Ανέφερε μάλιστα πως από την ημέρα της ανακοίνωσης για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 έχουν γίνει ή έχουν οριστεί περίπου 150.000 ραντεβού

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο κ. Οικονόμου είπε πως παρακολουθούνται τα δεδομένα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη και η κυβέρνηση αποφασίζει βάσει αυτών. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση ούτε εισήγηση από τους επιστήμονες σχετικά με το ενδεχόμενο να μετατεθεί για αργότερα το άνοιγμα των σχολείων μετά τις εορτές. «Δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown. Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν», είπε.

Συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο υποχρεωτικού -και για τους εμβολιασμένους- τέστινγκ, σημείωσε για τις ημέρες των εορτών, πως εάν η κυβέρνηση λάβει τέτοια εισήγηση, θα συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο προκειμένου ο πληθυσμός να είναι πλήρως προστατευμένος.

«Εάν κριθεί απαραίτητο αυτό το μέτρο, θα το πληρώνει ο πολίτης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Έτσι, στο σενάριο που θα ισχύσει το υποχρεωτικό τεστ, θα γίνει απαραίτητο και για τους εμβολιασμένους, για την είσοδό τους σε κλειστούς χώρους, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σαν βόμβα στην οποίο πλέον οι εμβολιασμένοι πολίτες λογίζονται από την κυβέρνηση και τους ειδικούς ως ανεμβολίαστοι. Να τονιστεί φυσικά πως στις άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, όπου το μέτρο έχει εφαρμοστεί τα τεστ είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.