Δημοσκόπηση: Διψήφιο ποσοστό για ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-Απογοητευμένοι οι Έλληνες από την κυβέρνηση με τον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, δείχνει την άνοδο του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής σε διψήφιο ποσοστό (13,6%) ύστερα από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απογοήτευση του κόσμου από την κυβέρνηση σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς πλέον το 63% δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβερνητική πολιτική στο μέτωπο της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, πρώτο κόμμα παραμένει η Νέα Δημοκρατία με 32,6% (33,3 στην προηγούμενη μέτρηση), δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,1% (από 23,6) το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής μετά την εκλογή του νέου του προέδρου εμφανίζεται ξανά σε διψήφιο ποσοστό, αυτή την φορά μεγαλύτερο από την δημοσκόπηση της Κάπα Research με 13,6% (9,7 σε προηγούμενη μέτρηση) το ΚΚΕ εμφανίζεται στο 5,4% (από 5,6) ενώ η Ελληνική Λύση κατέχει ποσοστό 3,6% (από 4,3). Τέλος το ΜέΡΑ25 κατέχει το 3,5% της πρόθεση ψήφου.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει «νικητής» καθώς έχει το 38% της προτίμησης των ψηφοφόρων ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 23%. Κανέναν από τους δύο δεν θεωρεί κατάλληλο για πρωθυπουργό το 33% των ερωτηθέντων.

Για το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής και το νέο του αρχηγό, Νίκο Ανδρουλάκη, τα πράγματα εμφανίζονται άκρως αισιόδοξα καθώς το 40% των ερωτηθέντων έχει θετική άποψη για τον ίδιο, το 56% θεωρεί ότι το ποσοστό του κόμματο θα αυξηθεί ενώ 48% αντιμετωπίζει θετικά το κόμμα ύστερα από την αλλαγή ηγεσίας.

Απαισιόδοξοι δείχνουν οι Έλληνες για το 2022 καθώς το 41% θεωρεί ότι το νέο έτος θα είναι χειρότερο σε σχέση με το 2021 ενώ το 20% θεωρεί ότι θα είναι το ίδιο.

Στο μέτωπο της πανδημίας το 63% των Ελλήνων θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει σωστά την πανδημία, ενώ εντυπωσιακό είναι το γράφημα που δείχνει πως από τον Μάιο του 2020 η αντιμετώπιση της πανδημίας έχει πέσει στα μάτια των Ελλήνων. Είναι χαρακτηριστικό πως τον Μάιο του 2020 οι θετικές γνώμες των πολιτών βρίσκονταν σε ποσοστό 84% ενώ πλέον έχουν πέσει στο 33%(!).

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.