Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε η Κυβέρνηση

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και την απαγόρευση όλων των εκδηλώσεων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Από αύριο στις 06:00 έως το πρωί της 3ης Ιανουαρίου

  • Η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους. Αυτό αφορά και στους ανοιχτούς χώρους εστίασης και στα γυμναστήρια.
  • Στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας Ν95.
  • Απαγορεύονται οι εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
  • Οι ταξιδιώτες που θα μπαίνουν στην Ελλάδα με PCR test και υπάρχει ισχυρή σύσταση να το επαναλαμβάνουν τη δεύτερη μέρα και την τέταρτη μέρα από την άφιξή τους.
  • Παραμένει ισχυρή σύσταση για self test πριν από κάθε έξοδο.

Από τις 3 Ιανουαρίου θα υπάρξουν νέα μέτρα, περιοριστικά όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, που θα αφορούν στο ωράριο στη διασκέδαση, στις αθλητικές εκδηλώσεις, την τηλεργασία αλλά και γενικότερα μέτρα που θα αφορούν δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες.

Αλλά όλα αυτά θα αποσαφηνιστούν στις 27 Δεκεμβρίου όταν θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή για να εξετάσει τα νέα δεδομένα και αναλόγως να εισηγηθεί.

Ο Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν υπάρχει σκέψη να επιστρέψουν τα sms, ενώ άφησε ανοιχτό να αλλάξουν τα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των σχολείων, τα οποία θα ανοίξουν κανονικά.

Σε ερώτηση για τα γήπεδα, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε την εισήγηση των ειδικών για αγώνες χωρίς θεατές από τις 3 Ιανουαρίου και 15 μέρες.

Μαζί με την υποχρεωτική μάσκα στους εξωτερικούς χώρους θα έρθουν και έλεγχοι αλλά και πρόστιμα για όσους δεν συμμορφώνονται. Ερωτηθείς σχετικά, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι δεν είχε πάψει να ισχύει το πρόστιμο, αλλά λόγω των ημερών και για να μην μπερδεύεται ο κόσμος, αποφασίστηκε να ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού και πάντα και άρα θα “πέφτουν” πρόστιμα, όπου χρειάζεται.

Σε ερώτηση για την αλλαγή στα πρωτόκολλα λειτουργίας στα σχολεία, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι τα σχολεία δεν έχουν συμβάλει στη διασπορά και θα μείνουν ανοιχτά και η όποια αλλαγή υπάρξει στον τρόπο λειτουργίας τους, θα αποφασιστεί από την Επιτροπή στις 27 Δεκεμβρίου.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.