Εντυπωσιακή φωταγώγηση του κτιρίου του ΜΙΝΙΟΝ λόγω των γιορτών… Το ιστορικό κτίριο μετατρέπεται σε βιοκλιματικό…

Δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, το κτήριο που στέγαζε το ιστορικό πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ, έλαμψε και πάλι, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα σε μια ιδιαίτερα πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας.

Φωταγωγήθηκε η νέα επένδυση της εταιρείας Dimand στην Πατησίων, με την οποία θα μεταμορφωθεί το ιστορικό κτίριο του Μινιόν σε βιοκλιματικό κτίριο με χώρους γραφείων και εμπορικών καταστημάτων.

MINION, DIMAND, 20DEC2021

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, φωταγώγησαν το πρώην πολυκατάστημα, προσδίδοντάς του κάτι από την παλιά του αίγλη.

Σε αυτό συνέβαλε και το έργο που φρόντισε να σχεδιάσει στους τοίχους περιμετρικά του κτηρίου ο καλλιτέχνης γκράφιτι, Soteur. Το εικαστικό και φωτιστικό έργο, «Childhood dreams build the future», δημιούργησε μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα  σε όλη την περιοχή και φυσικά σε όλους τους επισκέπτες στο κέντρο της Αθήνας. Το πρώην πολυκατάστημα των 16.000 τ.μ., που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ομονοίας, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων των Αθηναίων.

Στόχος είναι μόλις ολοκληρωθεί το φιλόδοξο έργο της ανακατασκευής του σε ένα πρότυπο βιοκλιματικό κτήριο γραφειακών και εμπορικών χώρων, να αναδειχθεί σε έναν ελκυστικό προορισμό που θα συμβάλλει στη σύγχρονη ιστορία της πόλης και στην αναβάθμιση της Πατησίων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του κέντρου των Αθηνών.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε: «Το ΜΙΝΙΟΝ που έχει ταυτιστεί με την ιστορία της πόλης. Το ΜΙΝΙΟΝ που φέρει τα συναισθήματα, τα βιώματα γενεών και γενεών Αθηναίων, ξαναγεννιέται και μαζί έχουμε μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία για όλη την ευρύτερη περιοχή, τον άξονα της Πατησίων, έναν ιστορικό άξονα της πόλης, ο οποίος μπορεί και πρέπει να ξανανιώσει».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, ανέφερε: «Όταν αναλάβαμε την ανάπλαση του ΜΙΝΙΟΝ, θεωρήσαμε ότι πρόκειται για ένα ακόμη κτήριο. Όμως οι αντιδράσεις του κόσμου, μας έκαναν να καταλάβουμε ότι πρόκειται για ένα κομμάτι της ιστορίας των Αθηναίων, αλλά και των περισσότερων Ελλήνων. Με την ανάπλαση του ΜΙΝΙΟΝ οι παλαιότεροι θα αναβιώσουν ευχάριστες αναμνήσεις και οι νεότεροι θα έχουν νέες παραστάσεις και εμπειρίες».

Πώς θα μεταμορφωθεί το πρώην Μινιόν

Η απόκτηση του «Μινιόν» εντάσσεται στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της Dimand, να ανακατασκευάζει κτήρια ιστορικής σημασίας, συμβάλλοντας στη σύγχρονη ιστορία της πόλης και αναβαθμίζοντας ολόκληρες γειτονιές, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα χαρακτηριστικά τους.

Τα τελευταία χρόνια, η Dimand επενδύει στην επανάχρηση κτηρίων σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, συμβάλλοντας στην αναγέννηση και οικονομική επαναδραστηριοποίηση της τοπικής αγοράς.

Η στρατηγική επιλογή της επανάχρησης κτηρίων, εντάσσεται επίσης στον ευρύτερο περιβαλλοντικό σχεδιασμό της εταιρείας, καθώς επιτυγχάνεται σημαντικά μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα λόγω της αποφυγής χρήσης υλικών (σίδηρος, σκυρόδεμα) των οποίων η παραγωγή έχει υψηλή επιβάρυνση σε ρύπους (embodied carbon footprint).

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας και το κτήριο θα έχει μικτή χρήση καθώς θα περιλαμβάνει γραφεία, καταστήματα και χώρους φιλοξενίας. Η εταιρεία έμπρακτα πιστεύει, στηρίζει και επενδύει στην ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Αθήνας μέσα από την αναβάθμισή του.

Υπενθυμίζεται ότι σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται η μετατροπή του Σαρόγλειου Μεγάρου στην οδό Σταδίου 65 επί της πλατείας Ομονοίας, στο πρώτο ξενοδοχείο Moxy (μέλος της αλυσίδας Marriott) στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Prodea Investments. Η ταυτόχρονη ανάπτυξη ενός εμβληματικού κτηρίου στην απέναντι πλευρά της πλατείας Ομονοίας, εκτιμάται ότι θα δώσει ισχυρή ώθηση για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.