Εκκενώθηκε κατάληψη του ΑΠΘ ύστερα από 30 χρόνια (Βίντεο και εικόνες)

Όπως μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr, ισχυρές δυνάμεις της ασφάλειας, πραγματοποίησαν «έφοδο» περίπου στις 6 το πρωί, προκειμένου να εκκενωθεί ο χώρος -«Στέκι Βιολογικού» όπως ονομάζεται- που εδώ και περίπου δύο δεκαετίες βρίσκεται κατειλημμένος και χρησιμοποιείται από φοιτητές αλλά και εξωπανεπιστημιακούς.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με συνοδεία αστυνομικών σκύλων, άνοιξαν τις πόρτες που ήταν κλειδωμένες και μπήκαν στο εσωτερικό προκειμένου να «σκανάρουν» τους χώρους για άτομα και τυχόν πολεμοφόδια.

Οι αστυνομικοί με τους φακούς στα χέρια έψαξαν παντού προκειμένου να διαπιστώσουν εάν βρίσκονταν εντός κτιρίου καταληψίες, ενώ μετά την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων, στον χώρο έφτασαν εργάτες οι οποίοι ξεκίνησαν να πραγματοποιούν εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου, ο οποίος τελεί υπό κατάληψη περίπου τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν, δεκάδες κράνη, κοντάρια αλλά και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, όπως φτυάρια και άλλα τα οποία περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την εκκένωση της κατάληψης:

Πηγή: iefimerida.gr

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.