Επανεκλέγεται ο Σταϊνμάϊερ.

ΒΕΒΑΙΗ πρέπει να θεωρείται η παραμονή του Ομοσπονδιακού Προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο αξίωμα, μετά και την απόφαση των Πρασίνων να στηρίξουν την επανεκλογή του. Προηγουμένως, τη στήριξή τους στο πρόσωπό του είχαν εκφράσει τόσο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) όσο και το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP).

ΟΠΩΣ μεταδίδει από το Βερολίνο η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ Φαίη Καραβίτη, ο ίδιος ο Σταϊνμάιερ είχε δηλώσει πριν από έναν χρόνο ότι ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία και τώρα, μετά τη σημερινή τοποθέτηση της ηγεσίας των Πρασίνων και της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας, φαίνεται ότι εξασφαλίζει την πλειοψηφία της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, η οποία θα ψηφίσει στις 13 Φεβρουαρίου.

ΑΚΟΜΗ στην ανταπόκριση σημειώνεται ότι τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού ελέγχουν 776 από τα 1472 μέλη της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, κατά 39 δηλαδή περισσότερα από όσα απαιτούνται στην α’ και β’ ψηφοφορία. Η Συνέλευση απαρτίζεται από τα 736 μέλη του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και άλλα τόσα άτομα τα οποία επιλέγονται από τα κοινοβούλια των κρατιδίων. Πάντως αν δεν επιτευχθεί απόλυτη πλειοψηφία στις πρώτες δύο ψηφοφορίες, στην γ΄φάση αρκεί η απλή πλειοψηφία.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.