ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής: «Πανηγυρίζουν» για τη μεταποίηση χωρίς να τη στηρίζουν

Πυρά κατά της Κυβέρνησης και του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, εξαπολύει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής με αφορμή τις «πανηγυρικές» δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη σχετικά με την αύξηση του δείκτη υπεύθυνων προμηθειών. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η άνοδος στην κατάταξη, σίγουρα είναι θετική εξέλιξη αλλά οφείλεται σε επιτυχία της κυβέρνησης αλλά στα παγκόσμια φαινόμενα της μείωσης των αποθεμάτων και τις ανεκτέλεστες παραγγελίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ως δήθεν ”μεγάλη επιτυχία της Κυβέρνησης” παρουσίασε ο κ. Γεωργιάδης την αύξηση του δείκτη υπεύθυνων προμηθειών (PMI) στη μεταποίηση για το μήνα Δεκέμβριο, με βάση την έρευνα της IHS Markit.

Μάλιστα, ο υπουργός Βιομηχανίας της Χώρας (όπως αυτοαποκαλείται) παρουσίασε την Ελλάδα ως 3η στην παγκόσμια κατάταξη του σχετικού δείκτη, ενώ εάν θέλουμε να είμαστε ακριβείς αναφορικά με τη δυναμική της, η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα παρουσίασε την 3η καλύτερη βελτίωση του σχετικού δείκτη, σε σχέση με τον μήνα Νοέμβριο.

Μια αύξηση και άνοδος στη λίστα, είναι μεν αναμφίβολα θετική, δεν οφείλεται, όμως, σε ”επιτυχία της Κυβερνητικής πολιτικής”, αλλά κυρίως:

  • Στη βραδύτερη μείωση των αποθεμάτων προμηθειών
  • Στις ανεκτέλεστες παραγγελίες του προηγούμενου μήνα, αφού τον Νοέμβριο είχαν ακυρωθεί πολλές παραγγελίες λόγω των υψηλών τιμών

Η ελληνική μεταποίηση, όσο και αν η Ελληνική Κυβέρνηση κομπάζει δίχως λόγο, συνεχίζει να υστερεί σημαντικά σε ανταγωνιστικότητα σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών και ειδικότερα σε ότι αφορά το κόστος δανεισμού, το μη μισθολογικό κόστος και το κόστος ενέργειας. Και αυτό επί της ουσίας συνεχίζει να συμβαίνει, καθώς η κυβέρνηση αναβάλλει συνεχώς, να κάνει ουσιαστικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις.

Η ελληνική μεταποίηση δεν έχει ανάγκη από επικοινωνιακούς χειρισμούς εσωτερικής κατανάλωσης περί δήθεν ”success story”, αλλά χρειάζεται πραγματική στήριξη, με στοχευμένες και σύγχρονες πολιτικές, ώστε να είναι σε θέση ως Εθνικός Οικονομικός Πυλώνας να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας, προσφέροντας σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αλλά και κρίσιμο και ουσιαστικό προϊόν ανάπτυξης.»

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.