Καμίνης: Μόνο δομή καταγραφής και ταυτοποίησης μεταναστών- Απάντηση από Νότη Μηταράκη

Την πεποίθησή του ότι -μετά τα τελευταία γεγονότα την ημέρα των Φώτων, με την αυθόρμητη παρουσία του κόσμου, στο Θόλος, στα Μεστά και στο Λιμάνι- το θέμα της δημιουργίας δομής στο Θόλος έχει οριστικά απομακρυνθεί, εξέφρασε σε σημερινή του συνέντευξη σε ΜΜΕ της Χίου ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης. Το σχόλιό του αναφερόταν στην απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής για πρόσφυγες και μετανάστες στη Χίο.

Όπως τόνισε, «η μόνη διέξοδος για τον ίδιο τον υπουργό αλλά και την κυβέρνηση είναι ο πραγματικός διάλογος, ο οποίος θα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου από μηδενική βάση, με τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η χιακή κοινωνία, δηλαδή για μία δομή μόνο καταγραφής και ταυτοποίησης, χωρητικότητας 500 ατόμων».

Τέλος έκανε λόγο για «συνωμοσία σιωπής» σε πανελλαδικό επίπεδο, λέγοντας ότι κατά ένα περίεργο τρόπο στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν γνωρίζει κανείς τι πραγματικά έγινε στη Χίο τα προηγούμενα 24ωρα. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, το ΚΙΝΑΛ θα αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης εντός κι εκτός Βουλής, ώστε να γίνει γνωστό τι πραγματικά επιχειρείται να γίνει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Μηταράκης: «Ο κ. Καμίνης ονειρεύεται πάλι την πολιτική ανοικτών συνόρων για να κερδίσει τοπικό χειροκρότημα»

Άμεση ήταν η απάντηση-επίθεση στον Γιώργο Καμίνη, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης ανέφερε:

«Ο Γ. Καμίνης ονειρεύεται πάλι την πολιτική ανοικτών συνόρων για να κερδίσει τοπικό χειροκρότημα», απάντησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και προσέθεσε ότι «υπεύθυνη πολιτική είναι να σηκώνεις το πολιτικό κόστος για το καλό της χώρας».

Εξάλλου, σε ανακοίνωση του, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «κάποιοι για μικροπολιτικούς λόγους δεν θέλουν να πετύχει τη θωράκιση της Χίου η κυβέρνηση».

«Ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, στην προσπάθειά να είναι αρεστός στην ιδιαίτερη πατρίδα του ουσιαστικά ζητά να επαναλάβει η χώρα την πολιτική ανοικτών συνόρων και να γεμίσουν και τα αστικά κέντρα πάλι, όπως έγινε επί δημαρχίας του, αλλά και τα νησιά μας, όπως έγινε την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια το γραφείο Τύπου του υπουργείου υπογραμμίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση «έχει μειώσει δραστικά τις ροές και έχει αποσυμφορήσει τα νησιά μας», ενώ «οι κλειστές ελεγχόμενες δομές έχουν ήδη παραγάγει θετικό αποτύπωμα σε Σάμο, Κω και Λέρο» και «ήδη, οι Χιώτες βλέπουν στην πράξη σήμερα το χαμηλότερο αριθμό διαμενόντων και ροών από το 2015».

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.