Πιερρακάκης: «Από την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η ένταξη των ασφαλιστικών ταμείων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση»

Για τον σημαντικό ρόλο της ΗΔΙΚΑ στην αντιμετώπιση της πανδημίας έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real news λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από τον Απρίλιο του 2021 έως τις 4/1/2022 έχει διακινήσει σχεδόν 92.000.000 self test από 102 φαρμακαποθήκες, σε 10.611 φαρμακεία και 161 supermarket που διατίθενται δωρεάν στους πολίτες».

Μάλιστα, όπως τόνισε από την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η ένταξη των ασφαλιστικών ταμείων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και «άρα όλοι οι πολίτες πια θα έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες». Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε την μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών που χρησιμοποιούν το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης, καθώς «το ποσοστό των συνταγών και των παραπεμπτικών που εκδίδονται άυλα ανεβαίνει διαρκώς και κινείται πλέον πάνω από 38%, ενώ πολλές μέρες ξεπερνά το 40%», ενώ μίλησε και για τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο υγείας που σχεδιάζει το υπουργείο, «όπου θα υπάρχει όλο το ιατρικό ιστορικό του πολίτη».

Αναφερόμενος στο σύστημα εμβολιασμού σημείωσε ότι «η στρατηγική μας αποδείχτηκε απολύτως επιτυχημένη, και η εμβολιαστική κάλυψη διαρκώς αυξάνεται. Πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση, που απαιτεί συνεχή προσαρμογή της διαχείρισης και συνεργασία σε ευρωπαϊκό και διεθνές πεδίο», ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει βρεθεί στην πρωτοπορία διεθνώς για τα μέσα αντιμετώπισης της πανδημίας «με πρωτοβουλίες όπως το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID-19 κι ότι η χρήση μέσων όπως το 13033 έχει χαρακτηριστεί καλή πρακτική από τον ΟΟΣΑ. Η Ελλάδα βραβεύτηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής WITSA 2021 στην κατηγορία “Digital Opportunity/ Inclusion Award” για τον δημόσιο τομέα. Αυτό αποτυπώνει την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί για τη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας μέσα στα δύο χρόνια της πανδημίας, κράτος, πολίτες, επιχειρήσεις, μηχανικοί και στελέχη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, και ανήκει σε όλους».

Τέλος, μιλώντας για εφαρμογή ταυτοπροσωπίας σε σχέση με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι «στρατηγική μας για τα στοιχεία ταυτοποίησης είναι να περνάνε βήμα – βήμα στην ψηφιακή εποχή. Έγινε η αρχή με το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για ελέγχους των πιστοποιητικών σύμφωνα με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19». Κατέληξε μάλιστα λέγοντας ότι «σχεδιάζουμε την επέκταση της υπηρεσίας με την εισαγωγή της ταυτότητας στο wallet, αλλά και του διπλώματος οδήγησης, και σε λίγους μήνες θα δούμε την υλοποίηση».

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.