Στη μεταπολιτική ο Βενιζέλος

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή «Επτά» με τη Βάλια Πετούρη έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρώην Υπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος αφού μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, ρωτήθηκε για τον Νίκο Ανδρουλάκη και την προοπτική της εκλογής του.

 «Κάθε εκλογή ενός νέου πολιτικού ηγέτη είναι μία ευκαιρία, μία πρόκληση, προκαλεί ενδιαφέρον. Νομίζω ότι όλοι έχουν δείξει προσοχή στο τι συμβαίνει στο χώρο αυτό της Δημοκρατικής Παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ, ανάλογα με τις οργανωτικές του εκδοχές.» Ανέφερε, και συνέχισε λέγοντας πως: «Υπάρχει ένα momentum το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλω βέβαια να διευκρινίσω, κ. Πετούρη, ότι ο δικός μου ρόλος δεν είναι να μιλώ στο όνομα του κόμματος ή οποιασδήποτε κομματικής σκοπιμότητας, αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου ως ένα ρόλο ευρύτερο. Δεν θα διστάσω, λοιπόν, να είμαι θετικός για οτιδήποτε συμβαίνει σε όλο το πολιτικό φάσμα και επικριτικός για οτιδήποτε συμβαίνει σε όλο το πολιτικό φάσμα.»

Ενδιαφέρον προκαλεί η άποψη του για το νέο ρόλο που έχει «στη σφαίρα της μεταπολιτικής».


«Σας είπα προηγουμένως ποιος είναι ο ρόλος μου. Ο ρόλος μου, όπως έχω πει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες, κινείται στη σφαίρα της μεταπολιτικής. Είναι μία σφαίρα πολύ ενδιαφέρουσα, είναι έντονα πολιτική, αλλά δεν υπηρετεί καμία κομματική σκοπιμότητα και καμία υστεροβουλία. Προσπαθώ να ξεφύγω από αυτά που έχουμε συνηθίσει και κυρίως από τα φράγματα που υπάρχουν στο να μιλάμε με όσο γίνεται μεγαλύτερη ευθύτητα και ειλικρίνεια, διότι πρέπει να διδασκόμαστε από τα 12 χρόνια κρίσης. Γιατί έχουμε ζήσει 12 χρόνια από κρίση σε κρίση και νομίζω ότι πρέπει να επαναξιολογήσουμε εις βάθος,  αναστοχαστικά, όλη μας τη σύγχρονη Ιστορία, όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Άλλωστε εγώ έπαψα να έχω έναν ενεργό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ, όχι με δική μου πρωτοβουλία, αλλά επειδή η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά έκανε μία επιλογή τον Ιούνιο του 2019 να μη θελήσει τη δική μου συμμετοχή. Θα έλεγα ότι η εκτίμηση που έγινε τότε ήταν ότι μάλλον θα ωφελούσε το ΠΑΣΟΚ η μη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια, το αποδέχθηκα»

Με βάση τα λεγόμενα του κ. Βενιζέλου φαίνεται πως δεν υπάρχει έδαφος για να μία ηχηρή επιστροφή του στα τεκταινόμενα του ΠΑΣΟΚ, όπως αναμένεται να το λέμε από εδώ και πέρα.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ΕΡΤ1

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.