Γεωργιάδης για την ακρίβεια: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του σε αυτή τη νέα μεγάλη διεθνή κρίση που μας συμβαίνει»

«Είναι άλλο πράγμα το πλαφόν στη λιανική πώληση που απαγορεύει σε κάποιον να πουλήσει παραπάνω από 47 ευρώ και άλλο πράγμα η τιμή που πετυχαίνει έκαστος όταν πάει και αγοράζει περισσότερα του ενός PCR. Επαναλαμβάνω, το πλαφόν αφορά στην ανώτατη τιμή λιανικής πώλησης. Μην το συγκρίνετε κάθε μέρα με το όποιο αποτέλεσμα του όποιου διαγωνισμού».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ σε ερώτηση σχετικά με την επιβολή πλαφόν στο PCR τεστ ενώ τόνισε: «Εμείς δεν έχουμε βάλει διατίμηση. Δεν είπαμε ότι το PCR θα κάνει 47 ευρώ. Είπαμε ότι δεν μπορεί να κάνει παραπάνω από 47 ευρώ».

«Η τιμή των 47 ευρώ βγήκε υπολογίζοντας το κόστος αγοράς από ένα εργαστήριο στη χονδρική τιμή του PCR συν τα λειτουργικά του έξοδα και το νόμιμο κέρδος, δηλαδή το θεμιτό κέρδος το οποίο πρέπει να βγάλει».

«Είμαι υπουργός όλων των Ελλήνων και με ενδιαφέρει να υπάρχουν και τα μικρά εργαστήρια, δεν μπορούμε να κρίνουμε μόνο με τα μέτρα των μεγάλων. Πέραν του οικονομικού σκέλους και τις θέσεις εργασίας, μας ενδιαφέρει και το υγειονομικό. Αν κλείσουν τα μικρά εργαστήρια μειώνονται οι χώροι που μπορείς να κάνεις PCR, αυξάνεται η αναμονή στα μεγάλα και άρα διογκώνεται το πρόβλημα».

Η κυβέρνηση έχει πολλά άλλα μέτρα, εκτός της μείωσης του ΦΠΑ, να θέσει σε κίνηση

 Για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ ο υπουργός σημείωσε ότι έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος και είναι και πολύ δύσκολη άσκηση ως προς το ποια προϊόντα θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει. Ακόμη, συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση έχει πολλά άλλα μέτρα να θέσει σε κίνηση.

Συγκεκριμένα ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε: «Εγώ δεν είπα ποτέ ότι θα γίνει μείωση του ΦΠΑ. Είπα ότι εξετάζεται και αυτό το σενάριο. ‘Αλλο το εξετάζεται, άλλο το θα γίνει».

«Η μείωση του ΦΠΑ έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος και είναι και πολύ δύσκολη άσκηση ως προς το ποια προϊόντα θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει. ‘Αρα, δεν είμαστε καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση τώρα που μιλάμε».

«Έχουμε ακόμα πολλά άλλα μέτρα να θέσουμε σε κίνηση και θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την Κυβέρνηση. Είμαστε πάνω από το πρόβλημα και δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του σε αυτή τη νέα μεγάλη διεθνή κρίση που μας συμβαίνει».

Για τo επεισόδιο στην ΑΣΟΕΕ

 Τέλος, για τo επεισόδιο στην ΑΣΟΕΕ ο υπουργός δήλωσε: «Κανένας μας δεν περίμενε ότι αυτή θα είναι μια μάχη που θα τελειώσει σε μια μέρα και ότι μία κουλτούρα ανομίας που υπάρχει 50 χρόνια στα πανεπιστήμια στην Ελλάδα θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας επειδή ήρθαμε εμείς στην κυβέρνηση. Αυτή είναι μια μάχη εν εξελίξει.  Συνεχώς θα υπάρχουν επεισόδια στα οποία η αστυνομία θα αντιδρά και διαρκώς θα κάνουμε αυτό που πρέπει έως ότου εξαλειφθούν όλα αυτά τα φαινόμενα».

«Αυτή η κυβέρνηση έβαλε την αστυνομία στα πανεπιστήμια όποτε υπήρξαν φαινόμενα βίας. Αυτή η κυβέρνηση ψήφισε το νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Αυτή η κυβέρνηση θα έχει σε τέσσερις μήνες την πανεπιστημιακή αστυνομία εκπαιδευμένη μέσα στα πανεπιστήμια. Το να κατηγορείται λοιπόν αυτή η κυβέρνηση ότι έχει φοβηθεί ως προς την ατζέντα της να επιβάλει το νόμο και την τάξη στα πανεπιστήμια είναι εκτός πραγματικότητας».

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.