ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής: Με το νέο ΕΣΠΑ η ΝΔ καταργεί προγράμματα χρηματοδότησης για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση που αφορούν την Υγεία

 Το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει με κοινή ανακοίνωση του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης και της γραμματέως της ΚΟ, Ευαγγελίας Λιακούλη, πως παύει να υπάρχει στο νομοσχέδιο του νέου ΕΣΠΑ που βρίσκεται σε διαβούλευση, «το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα” που χρηματοδότησε το μεγαλύτερο μέρος των δράσεων για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας την περίοδο της πανδημίας (πχ τις Κινητές Ομάδες Υγείας – ΚΟΜΥ – για την άμεση εκτέλεση rapid tests για τον εντοπισμό κρουσμάτων).

   Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται «η δήθεν “φιλομεταρρυθμιστική” κυβέρνηση της ΝΔ», όπως συγκεκριμένα αναφέρεται, πως κλείνει το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση, δεν αξιοποιεί την τεχνογνωσία του έμπειρου στελεχιακού δυναμικού που υπηρετεί σε αυτό και πλήττει την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού σχεδιάζοντας να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες της δημόσιας Υγείας για την περίοδο 2021-2027 μέσα από ένα πρόγραμμα που μέχρι σήμερα υλοποιεί δράσεις κατάρτισης και απασχόλησης.

    ‘Αρα ως εκ τούτου, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, δεν έχει καμία εμπειρία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εξειδικευμένων έργων στο κρίσιμο πεδίο της δημόσιας Υγείας. Επισημαίνει επίσης, ότι παντού στην Ευρώπη η ενίσχυση του κρατικού μηχανισμού αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των κυβερνήσεων για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση της covid. 

   Αφήνει δε να εννοηθεί, ότι με αυτό τον τρόπο η ΝΔ οδηγεί το κρατικό σύστημα Υγείας σε περαιτέρω υποβάθμιση ώστε στη συνέχεια να είναι πιο εύκολη η εκχώρηση μέρους των υπηρεσιών που προσφέρει σε ιδιωτικά συμφέροντα.

   «Η στήριξη του δημοσίου συστήματος Υγείας είναι ύψιστη προτεραιότητα και απαιτεί συγκεκριμένα βήματα για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.