Έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων: Ρυθμίσεις για την εξεταστική περίοδο των πανεπιστημίων

Η λειτουργία των πανεπιστημίων την τρέχουσα περίοδο αποτέλεσε το θέμα της έκτακτης συνόδου των Πρυτάνεων την Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου.

   Συμμετείχε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία τόνισε την ανάγκη «να δοθεί η δυνατότητα σε φοιτητές που νοσούν, να εξεταστούν σε δεύτερο χρόνο και δήλωσε στη διάθεση της Συνόδου για οποιαδήποτε ρύθμιση χρειαστεί για την ενδεχόμενη επέκταση της εξεταστικής περιόδου ή του εξαμήνου, πέραν των δυνατοτήτων του υφιστάμενου πλαισίου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Οι πρυτάνεις επισήμαναν πως το ΥΠΑΙΘ και τα συναρμόδια υπουργεία, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, οφείλουν να προσφέρουν τη δυνατότητα για τον έλεγχο, στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση, των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, με τα κατάλληλα διαγνωστικά μέσα.

   Επίσης, η υπουργός Παιδείας -σημειώνεται στην ανακοίνωση της Συνόδου- απαντώντας σε αίτημα των Πανεπιστημίων, δεσμεύθηκε για την αναζήτηση τρόπων επιδότησης των ενεργειακών δαπανών των Πανεπιστημίων μέσω του υπουργείου Ενέργειας, ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και οι προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου, δεδομένου ότι τα σχετικά έξοδα «έχουν αυξηθεί υπέρμετρα και δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν από τους ισχύοντες προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων».

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.