Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο έφερε το σποτ της ΝΔ για τα RAFALE

Δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις που ήρθαν από το σποτ της Νέας Δημοκρατίας για την άφιξη των έξι Rafale. Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση άνθρωποι του πολιτικού κόσμου έσπευσαν να σχολιάσουν την κίνηση αυτή χαρακτηρίζοντας την επικοινωνιακό τρικ.

Τσίπρας: «Ντροπή και εθνική καπηλεία»

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Κανένα κόμμα ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του τόπου δε μετέτρεψε αγορά εξοπλισμών με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάλιστα δεν περισσεύουν, σε κομματικό σποτ.
Ντροπή και εθνική καπηλεία…»

Ανδρουλάκης: Είναι ντροπή η ΝΔ να χρησιμοποιεί τα Rafale για να κάνει επικοινωνιακή προπαγάνδα

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγόρησε τη ΝΔ για επικοινωνιακή προπαγάνδα με αφορμή την παραλαβή των έξι πρώτων Rafale. Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής στήριξε την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας με την αγορά των αεροπλάνων Rafale γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Ωστόσο τόνισε ότι «είναι όμως ντροπή οι αγορές αυτές που έγιναν με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, που ακόμα υφίστανται τις συνέπειες της πανδημίας και της ακρίβειας που καλπάζει, να χρησιμοποιούνται για την επικοινωνιακή προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας».

Κατρίνης: Είναι ώρα να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ελληνική αμυντική βιομηχανία

«Η αγορά και η άφιξη στην Ελλάδα των πρώτων 6 Rafale δεν προσφέρεται ούτε για επικοινωνιακές φιέστες, ούτε για κομματική εκμετάλλευση», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και προσέθεσε: «Η άμυνα της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και το Κίνημα Αλλαγής, έχοντας το DNA τολυ ΠΑΣΟΚ, το γνωρίζει πολύ καλά. Για αυτό και οι επιλογές της παράταξης ήταν και είναι πάντοτε επιλογές ευθύνης».

Ο κ. Κατρίνης επισήμανε μεν ότι η αποτρεπτική ισχύς τής Πολεμικής μας Αεροπορίας αλλά και της άμυνας της χώρας, ενισχύεται σημαντικά με την παρουσία των νέων και σύγχρονων αεροσκαφών, ωστόσο υπογράμμισε ότι «κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι στη συμφωνία δεν υπάρχει πρόβλεψη είτε συμπαραγωγής ή εκχώρησης μέρους του κατασκευαστικού έργου στην ελληνική αμυντική βιομηχανία».

Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει μείνει στα λόγια σχετικά με την ελληνική αμυντική βιομηχανία, δημιουργώντας εμπόδια ακόμα και σε επενδυτικές πρωτοβουλίες που μπορούν να δώσουν προοπτική στη ναυπηγική και αμυντική βιομηχανία, την ίδια ώρα που η Τουρκία έχει επενδύσει στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε προτάσεις για να γίνει η Ελλάδα ισχυρή και ανταγωνιστική στην αμυντική βιομηχανία. Συγκεκριμένα πρότεινε:

– Κάθε προμήθεια οπλικού συστήματος πρέπει να συνδυάζεται με συμφωνία που θα εκχωρεί μέρος του κατασκευαστικού έργου στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

– Οφείλουμε να επενδύσουμε στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων, μέσα από την ελληνική αμυντική βιομηχανία και σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα και εταιρείες νέας τεχνολογίας.

– Το ναυπηγικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού, πρέπει να υλοποιηθεί στα ελληνικά ναυπηγεία.

«Χρειάζεται όμως μια κυβέρνηση που να διαθέτει ισχυρή βούληση», κατέληξε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Γερουλάνος: Ενδεικτικό της κομματικής αλαζονείας και ιδιοκτησιακής αντίληψης του κράτους που διακατέχει τη Συντήρηση διαχρονικά

Αντίδραση και από τον Παύλο Γερουλάνο ο οποίος με μήνυμα του στο Facebook σχολίασε την κίνηση αυτή ως ένδειξη αλαζονείας που διακατέχει τη συντήρηση διαχρονικά.

«Σήμερα έφτασαν στη χώρα μας τα πρώτα #Rafale, σηματοδοτώντας μια σημαντική εξοπλιστική επένδυση του ελληνικού λαού για την ασφάλεια και την ευημερία όλων. Η συνεργασία με τη Γαλλία για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, αποτελεί μια στρατηγική επιλογή που στηρίχθηκε από ευρύ φάσμα του πολιτικού κόσμου και αποτελεί επένδυση με τα χρήματα όλων των Ελλήνων. Είναι ενδεικτικό της κομματικής αλαζονείας και ιδιοκτησιακής αντίληψης του κράτους που διακατέχει τη Συντήρηση διαχρονικά, το γεγονός ότι το σχετικό προωθητικό βίντεο που έχουν ετοιμάσει συνεργάτες του Πρωθυπουργού Kyriakos Mitsotakis τα social media του, κλείνει με ένα λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός βέβαια και αν τα #Rafale τα πληρώνουν από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και δεν έχουμε ενημερωθεί.»

ΚΚΕ: Οι κυβερνητικές φιέστες με τα Rafale δεν μπορούν να κρύψουν ότι, στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας και της ακρίβειας

Οι κυβερνητικές φιέστες με τα Rafale δεν μπορούν να κρύψουν ότι, στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας και της ακρίβειας, ο λαός καλείται να επωμιστεί -με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων που τα ψήφισαν- το υπέρογκο κόστος αυτών των πολεμικών αεροσκαφών, που υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα «βάθρα» της πολιτικής της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», ως δήθεν ασπίδας για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την άμυνα της χώρας, καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, όπως συνέβη και με τη διαφαινόμενη εγκατάλειψη του σχεδίου για τον αγωγό East Med, που υπαγορεύεται από τα συμφέροντα, αλλά και τις συμμαχίες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στο πλαίσιο του οξυμένου ανταγωνισμού τους με Ρωσία – Κίνα.
Πραγματική προστασία για τα συμφέροντα του λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μπορεί να υπάρξει μόνο με την απεμπλοκή από τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, την οριστική αποδέσμευση, με τον ελληνικό λαό κυρίαρχο στο “τιμόνι” της εξουσίας, με την οικοδόμηση διεθνών πολύπλευρων σχέσεων στη βάση του αμοιβαίου οφέλους για τους λαούς.

ΜέΡΑ25: «Ο κ. Μητσοτάκης αφού δεν μπορεί να παράσχει για μία ακόμα φορά άρτο στην κοινωνία, παρέχει θεάματα και μάλιστα ακριβοπληρωμένα»

«Το MέΡΑ25, έχοντας από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα, δεν θα συμμετάσχει στη φιέστα παραλαβής των Ραφάλ», υπογραμμίζει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

«Τη στιγμή που τα οικονομικά της χώρας μας -παρά τις αντίθετες διακηρύξεις της κυβέρνησης- βαίνουν όλο και χειρότερα και οι πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν πέρα από την εγκληματική διαχείριση της Μητσοτάκης ΑΕ στην πανδημία και μια νέα λιτότητα υπό τη μορφή της ακρίβειας, ο κ. Μητσοτάκης αφού δεν μπορεί να παράσχει για μία ακόμα φορά άρτο στην κοινωνία, παρέχει θεάματα και μάλιστα ακριβοπληρωμένα (στο βαθμό που η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί ευχαρίστησε την Ελλάδα η οποία διασφαλίζει 2.200 θέσεις εργασίας στη… Γαλλία)», συνεχίζει, προσθέτοντας και το εξής:

«Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαία η φιέστα της παραλαβής των γαλλικών Ραφάλ, την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαιώνει με κάθε τρόπο όλους τους πληττόμενους από την υγειονομική πανδημία και την πανδημία της ακρίβειας, πως λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν, αλλά η Μητσοτάκης ΑΕ συνεχίζει να τα ανακαλύπτει μόνο όταν υπερχρεώνει την χώρα με δαπανηρές και ατελέσφορες κούρσες εξοπλισμών». 

«Όσοι λοιπόν “κοιτάξουν σήμερα προς τα πάνω” δεν θα δουν μόνο την επικοινωνιακή φιέστα μιας κυβέρνησης σε αποδρομή, θα δουν παράλληλα και ένα δυσοίωνο μέλλον για την χώρα μας και τους πολίτες της, που δεν ανατρέπεται με θεάματα, αλλά με τον αγώνα της κοινωνίας για “άρτο”, για δημόσια υγεία, για κοινωνική και οικονομική ευημερία των ανθρώπων κι όχι των εμπόρων όπλων και εξοπλισμών», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.