Σκρέκας: Έως τον Απρίλιο το νέο πρόγραμμα “Κινούμαι ηλεκτρικά”

Έως τον Απρίλιο θα προκηρυχθεί νέος κύκλος του προγράμματος "Κινούμαι ηλεκτρικά" με αυξημένες επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων ενώ παράλληλα θα προκηρυχθεί ειδικό πρόγραμμα για αντικατάσταση ταξί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με ηλεκτρικά, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Σε μήνυμα του προς το 5ο συνέδριο Ηλεκτροκίνησης που πραγματοποιείται σήμερα ο κ.Σκρέκας τόνισε ότι με τον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος επιτεύχθηκε η υπερκάλυψη του στόχου για την κυκλοφορία ηλεκτρικών οχημάτων που προβλέπει ο ενεργειακός και κλιματικός σχεδιασμός.

Συγκεκριμένα οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων έφθασαν πέρυσι τις 6.967, που αποτελεί νέο ρεκόρ, έναντι στόχου για 3750 και 480 ταξινομήσεων το 2019. Στο πλαίσιο του προγράμματος υπέβαλαν αίτηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, δικύκλου ή ποδηλάτου περισσότεροι από 18.000 πολίτες. Το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων τόσο από φυσικά πρόσωπα όσο και από επιχειρήσεις ενώ το νέο πρόγραμμα για τα ταξί θα προβλέπει ενίσχυση ύψους 22.500 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού οχήματος με παράλληλη απόσυρση του υφιστάμενου.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.