Τζανακόπουλος: Άμεσα εκλογές για να φύγει η επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τα λαϊκά συμφέροντα κυβέρνηση

Τη θέση για άμεση διεξαγωγή εκλογών για να φύγει «η επικίνδυνη, για τη δημόσια υγεία και τα λαϊκά συμφέροντα, κυβέρνηση Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να είχε λάβει μέτρα για την «ενίσχυση του ΕΣΥ», παροχή δωρεάν rapid test και συνταγογράφηση των PCR -«όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη παρά τα ψέματα του κ. Γεωργιάδη»-, ενίσχυση των μισθών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, «το οποίο πλήττεται όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις υλικές συνθήκες διαβίωσής του, αλλά και σε ό,τι αφορά το ηθικό του». Είπε ότι παράλληλα η κυβέρνηση «δεν πρέπει να λέει συνεχώς ότι βρισκόμαστε στο τέλος του πανδημικού κύκλου ενώ γνωρίζουμε ότι η πανδημία είναι μία συνθήκη που θα μας συνοδεύει για πολύ καιρό ακόμα».

Αναφορικά με την οικονομία και τα εργασιακά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «από τότε που ανέλαβε, υλοποιεί σχέδιο επίθεσης απέναντι στα μισθωτά στρώματα και τις λαϊκές τάξεις» και πως «αξιοποιεί την πανδημική κρίση ως ευκαιρία για να εντείνει αυτήν την επίθεση». Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε «εξωφρενικό το μέτρο του κ. Χατζηδάκη ότι οι εργαζόμενοι γονείς που θα πάρουν άδεια επειδή τα παιδιά τους νόσησαν από κορονοϊό θα πληρώνονται μόνο το 50% του μισθού τους». «Λες και είναι δική τους ευθύνη ότι τα παιδιά τους νόσησαν», σχολίασε, υποστηρίζοντας ότι «αυτό το μέτρο λαμβάνεται μόνο και μόνο για να μην επιβαρυνθούν οι εργοδότες».

Σχετικά με την ακρίβεια είπε ότι αυτή «έχει αφαιρέσει 13,7% από το μέσο μισθό, έχει μειώσει την αγοραστική δύναμη των λαϊκών στρωμάτων ακόμα και 15% ή 20% για αυτούς που έχουν χαμηλότερους μισθούς». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι την ίδια στιγμή «επιμένει να μην αυξάνει ουσιαστικά τον κατώτατο μισθό, κάτι που όχι μόνο θα ενίσχυε άμεσα όσους, εκατοντάδες χιλιάδες, εργάζονται με τον κατώτατο αλλά θα συμπαρέσυρε προς τα πάνω επιδόματα και όλη την υπόλοιπη μισθολογική κλίμακα». «Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ταξική στρατηγική αναδιανομής του εισοδήματος υπέρ των λίγων, των ελάχιστων της κοινωνίας», υπογράμμισε.

Ο κ. Τζανακόπουλος επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «σόου» σχετικά με τον τρόπο που έγινε η υποδοχή των πρώτων Rafale και τόνισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να βρει προσβάσεις σε λαϊκά στρώματα μέσω της ενίσχυσης του εισοδήματος, μέσω της ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, προσπαθεί να βρει προσβάσεις μέσω της στροφής στον εθνικισμό και στην σκληρή δεξιά ατζέντα». Ωστόσο υποστήριξε ότι «αυτές οι παραστάσεις όμως είναι άσφαιρες, διότι οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά». Όσον αφορά το σποτ με τα Rafale που έκλεινε με το λογότυπο της ΝΔ, σχολίασε πως «αυτό επιβεβαιώνει ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική που θέλει να εξασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και την εθνική άμυνα, αλλά με μια πολιτική που αποσκοπεί σε ιδεολογικά αποτελέσματα και κομματικά οφέλη για τη ΝΔ».

Αναφερθείς στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής και του προέδρου από τα μέλη του κόμματος, τόνισε ότι «είναι μια πρόταση εύλογη και αυτονόητη εν έτει 2022, όταν έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες ενός ψηφιακού καπιταλισμού». Ανέφερε ακόμη ότι «δεν έχουμε να κάνουμε με μια αντιγραφή μοντέλων της κεντρώας σοσιαλδημοκρατίας. Αυτοί που θα έχουν δικαίωμα να εκλέξουν και να εκλεγούν θα είναι μόνο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» και πως «αυτή η πρόταση δημιουργεί συνθήκες μεγαλύτερης δημοκρατικής συμμετοχής».

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.