Πάτρα: Καρναβαλικές δράσεις σήμερα στην Πάτρα με αφορμή την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη

Καρναβαλικές δράσεις έχει προγραμματίσει για σήμερα ο δήμος Πατρέων, με αφορμή την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, «όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με απόλυτο σεβασμό στα ισχύοντα μέτρα και στα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Σύμφωνα με την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου, «Καρναβάλι Πάτρας», από τις 11:00 το πρωί θα εξελίσσονται μία σειρά υπαίθριες δράσεις στο κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα, το σύνολο Jazz της δημοτικής μουσικής του πολιτιστικού οργανισμού θα παίζει μουσική έξω από το δημοτικό θέατρο, «Απόλλων, ενώ η δημοτική μουσική θα βρίσκεται στην πόρτα του δημαρχείου, στην οδό Μαιζώνος, παιανίζοντας αποκριάτικους ρυθμούς.

Παράλληλα, ξυλοπόδαροι – μέλη της ομάδας X-Saltibagos θα περάσουν από πεζόδρομους και θα καταλήξουν στην πλατεία Γεωργίου, ενώ καρναβαλοποδηλατάδες θα κάνουν βόλτα στην πόλη, με τελικό προορισμό την ίδια πλατεία.

Στην συνέχεια, θα ξεκινήσει πομπή όπου θα προπορεύεται το ανανεωμένο μουσικό άρμα και θα ακολουθούν οι Χ-Saltibagos, οι καρναβαλοποδηλατάδες, η βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού, Μαρία Κυριακοπούλου, μέλη του ΔΣ της κοινωφελούς επιχείρησης, της γνωμοδοτικής και της κριτικής επιτροπής του πατρινού καρναβαλιού.

Ταυτόχρονα, καρναβαλοθεατρικές κινούμενες μορφές θα περάσουν από κεντρικά σημεία της Πάτρας και θα καταλήξουν και αυτές με την σειρά τους έξω από το δημαρχείο.

Περίπου στις 12:00 το μεσημέρι ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, θα υποδεχτεί τους καρναβαλικούς επισκέπτες του στο εσωτερικό του δημαρχείου και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παράδοση τού καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο από την πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας», Ήρα Κουρή, σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σχετικά με τον προγραμματισμό των φετινών εκδηλώσεων, η κοινωφελής επιχείρηση ανακοίνωσε ότι «θα προχωρά βήμα – βήμα όσον αφορά την πραγματοποίηση καρναβαλικών δράσεων και πάντα με απόλυτο σεβασμό στα ισχύοντα μέτρα και στα υγειονομικά πρωτόκολλα και με κύριο μέλημα την υγεία των συμπολιτών μας».

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.