Ανδρουλάκης στο Open: «Είναι προφανές ότι δεν θα παράσχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση»

Το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, όμως δεν θα μπει στα εσωκομματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε στο Open ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είναι προφανές ότι δεν θα παράσχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση. Απεδείχθη ότι η θεωρία του κ. Μητσοτάκη ότι είναι αποτελεσματική κυβέρνηση κατερρίφθη. Θα στηρίξουμε την πρόταση αυτή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα εσωκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα», είπε στην Πόπη Τσαπανίδου.

«Ψηφίζουμε την πρόταση μομφής, καταδικάζοντας την ανεπάρκεια Μητσοτάκη, αλλά δεν μπαίνουμε στα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ», επανέλαβε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε με έμφαση «αξιολογούμε αρνητικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και γι’ αυτό θα ψηφίσουμε την πρόταση μομφής», επαναλαμβάνοντας πως δεν μπαίνει στα παιχνίδια του κ. Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας ψάχνει σωσίβιο και δίνει σωσίβιο στον κ. Μητσοτάκη», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «γνώριζε από ημερών την κακοκαιρία και απεδείχθη απολύτως απροετοίμαστη».

Πρόσθεσε δε πως «εμείς κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις» και τόνισε, μεταξύ άλλων:

  • Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η γραφειοκρατία και το υδροκέφαλο σύστημα που έχει δημιουργήσει ο κ. Μητσοτάκης. Να δημιουργηθεί ένα υπουργείο που θα σχεδιάσει και πρόληψη.
  • Το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής πρέπει να στηριχθεί με αρμοδιότητες, πόρους, προσωπικό, και όχι κέλυφος όπως είναι σήμερα.
  • Είναι πολύ σημαντικό να αναβαθμιστεί η Πυροσβεστική και να υπάρχει αξιοκρατική δομή και όχι πελατειακή.
  • Να αναβαθμιστούν τα σχέδια πολιτικής προστασίας βάσει των βέλτιστων ευρωπαϊκών πολιτικών, ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη δομή.
  • Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε αδιανόητη την απόφαση της κυβέρνησης να χαλαρώσουν τα μέτρα. «Είμαστε 16οι σε εμβολιασμό πανευρωπαϊκά, είναι λάθος το μήνυμα που στέλνουμε ότι ξεπεράσαμε την πανδημία», σημείωσε.

Για τις δημοσκοπήσεις, τέλος που δείχνουν το ΚΙΝΑΛ με πολύ ανεβασμένα ποσοστά, δήλωσε ότι είναι χαρούμενος αλλά πρόσθεσε: «Η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση, είναι της λαϊκής ετυμηγορίας του ελληνικού λαού και σε αυτή την δημοσκόπηση των εθνικών εκλογών, θα κριθεί η δουλειά και η προσπάθεια μας».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.