Αιχμές Μπογδάνου στην Βουλή κατά της ΝΔ και κυρίως κατά “..ενός διευθυντηρίου που μετά δημοσκόπων, δεν τολμά να δυσαρεστήσει με αλήθειες τον αρχηγό”

“Η ΝΔ χρειάζεται έναν ηχηρό κώδωνα κινδύνου. Αν ισχύει η δέσμευση να εξαντληθεί η 4ετία, υπάρχει χρόνος. Εύχομαι με τη στάση μου στη συζήτηση και στη ψηφοφορία, να ωφελήσω τη ΝΔ ως φωνή αφύπνισης”, ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.

“Εύχομαι το μήνυμα να φτάσει δυνατό και καθαρό από έναν άνθρωπο που μεγάλωσε και ανδρώθηκε μέσα στη ΝΔ και που σήμερα, πιστέψτε με, εκπροσωπεί πολλές χιλιάδες απογοητευμένους νεοδημοκράτες. Αν όχι, τότε καθαρή συνείδηση. Η δημοκρατία, είπε ο Παύλος Μπακογιάννης, δεν έχει αδιέξοδα, επειδή στη δημοκρατία όλες και όλοι έχουν δικαίωμα να εκπροσωπούνται”, είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που νωρίτερα προειδοποίησε πως η κυβέρνηση έχει στενοχωρήσει πολλούς νεοδημοκράτες.

“Μπορεί κάποιοι στο κόμμα να αλλάζουν προσωπικές ατζέντες, πάνω από τον πρωθυπουργό και την ακεραιότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και να μεθοδεύουν εξελίξεις με κοινοβουλευτικούς θεατρινισμούς. Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ορισμένοι έχουμε ιδεολογία και ηθική ραχοκοκαλιά”, ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής σημειώνοντας πως μπορεί ως φιλελεύθερος, συντηρητικός, δεξιός βουλευτής, πιστός στις αντικομουνιστικές αρχές του, να μην χωράει σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αλλά δεν είναι οπορτουνιστής ούτε και Ανεξάρτητος Έλληνας, ώστε να συμμαχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης.

“Από την άλλη όμως έχουμε μπροστά μας ακόμα νωπό τον διασυρμό ενός κράτους που αποδείχθηκε δυστυχώς, περισσότερο ετσιθελικό παρά επιτελικό”, είπε ο κ. Μπογδάνος που πρόσθεσε πάντως πως η πρόταση μομφής είναι πολιτικό πυροτέχνημα, με προϋποθέσεις αυτογκόλ.

“Είναι πρόκληση αυτή η αξιωματική αντιπολίτευση να μιλάει για πολιτική προστασία. Όμως και από αυτήν την κυβέρνηση σε πολλά επίπεδα, τελείως άλλα περιμέναμε”, είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής που πρόσθεσε πως η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ήταν απογοητευτική, όλα απέτυχαν με χιλιάδες εγκλωβισμένους στους δρόμους, με χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, και πως παρόλα αυτά, κάποιοι προσπάθησαν να μετακυλίσουν τις ευθύνες στην ΕΜΥ, στην Αττική Οδό, ακόμα και στους πολίτες.

“Όλο αυτό δεν ήταν ευθύνη μόνο του κ. Στυλιανίδη, που προφανώς έπρεπε να έχει υποβάλει την παραίτησή του, όλο αυτό είναι πρωτίστως θέμα νοοτροπίας. Είναι δείγμα μιας κυβέρνησης που μέρα με τη μέρα απομακρύνεται από τον λαό. Είναι αποτυχία ενός διευθυντηρίου που μετά δημοσκόπων, δεν τολμά να δυσαρεστήσει με αλήθειες τον αρχηγό. Είναι αναποτελεσματικότητα αξιωματούχων, που δυστυχώς, πολλές φορές βάζουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις πάνω από το κοινό καλό και ούτε όλο αυτό ήταν μια μεμονωμένη αναποδιά.

Αντίθετα, έρχεται ως συνέχεια σειράς επώδυνων επιλογών και παραλείψεων”, είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και πρόσθεσε πως η ΝΔ έχει στενοχωρήσει πολύ κόσμο που μέχρι πρότινος την πίστευε πολύ.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.