Κόντρες ΣΥΡΙΖΑ και Κυβέρνησης μέσα και έξω από την Βουλή, εφ΄όλης της ύλης αλλά και για τα πρακτικά των συσκέψεων για την κακοκαιρία-

Να δοθούν «εδώ και τώρα» στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων για τον χιονιά, «για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια και να σταματήσει το κρυφτούλι μπροστά στα μάτια των πολιτών», ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «διαφορετικά θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη».Προκλητική ήταν η άρνηση του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου κια έτσι πλεον αναμένεται η προσφυγή του ΣΥΡΙΖΑ στην Δικαιοσύνη

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «για έξι ολόκληρες μέρες το μόνο που ενδιέφερε το Μέγαρο Μαξίμου ήταν πως θα κρύψει τις τεράστιες προσωπικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το επιτελικό φιάσκο του χιονιά». Ειδικότερα αναφέρει:

«Πρώτα έριξαν τις ευθύνες στην ΕΜΥ για να διαψευσθούν πανηγυρικά. Μετά, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα γελοιοποιηθούν, έβγαλαν εκτός επικράτειας του κράτους Μαραθώνος και Κατεχάκη. Αργότερα όταν οι αντιδράσεις έγιναν χιονοστιβάδα αποφάσισαν να θυσιάσουν τον γαλάζιο Περιφερειάρχη κ. Πατούλη. Τώρα όμως αποκαλύπτεται ότι τον συντονισμό που οδήγησε στο χάος τον είχε ο σκληρός πυρήνας του Μαξίμου, καθώς συμμετείχαν στις συσκέψεις για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού. Τις αποφάσεις τις πήραν ο “επιτελάρχης” κ. Σκέρτσος και ο… θεόσταλτος κ. Τριαντόπουλος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι σήμερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε εξηγήσεις απευθείας από τον κ. Σκέρτσο και να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συσκέψεων και «πριν καλά καλά ο κ. Σκέρτσος απαντήσει, έσπευσε να πάρει το λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ κα Αραμπατζή, για να αποκαλύψει ότι βεβαίως και υπάρχουν πρακτικά. Ενώ ο ένοχος υπουργός αμέσως μετά έκανε τον Κινέζο, λέγοντας ότι αγνοεί την ύπαρξή τους».

Κατόπιν αυτών η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει: «Αρκετά πια με την κοροϊδία. Αρκετά  με τα αλληλοκαρφώματα στο εσωτερικό της ΝΔ, αρκετά με τη μετάθεση ευθυνών. Εδώ και τώρα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων στην δημοσιότητα για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια και να σταματήσει το κρυφτούλι μπροστά στα μάτια των πολιτών. Διαφορετικά θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη».

Λίγο αργότερα μιλώντας στην Βουλή ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσο παραδεχθηκε την εμπλοκή του (όπως και του υφυπουργού Χρήστου Τριαντοπούλου) στην αποτυχημένη διαχείριση της κακοκαιρίας, επιβεβαιώνοντας ετσι οτι το σύστημα Μητσοτάκη είχε τον συντονισμό που απέτυχε, καθώς οι κ.κ. Σκέρτσος και Τριαντοπούλος εδρεύουν στο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άκης Σκέρτσος είναι αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και ότι ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου παραδέχθηκε ότι υπήρξε «πρόβλημα συντονισμού» κατά την κακοκαιρία.

Στη Βουλή ο υπουργός Επικράτειας μετά από ερωτήσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση είπε ότι συμμετείχε σε δύο συσκέψεις για την κακοκαιρία. Ισχυρίσθηκε όμως πως δεν γνωρίζει αν κρατούνται πρακτικά στις συναντήσεις αυτές!

Έτσι ο κ. Σκέρτσος επιβεβαίωσε και την Αττική Οδό η οποία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με συνεχείς αλληλοδιαψεύσεις με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη!

Ο κ.Ραγκούσης μετά από αυτά τόνισε ότι πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συσκέψεων. «Είναι αλήθεια ότι συμμετείχατε στις προπαρασκευαστικές συσκέψεις για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας και του χιονιά; Και άρα είναι αλήθεια ότι εκτός από τον Χρ. Στυλιανίδη δυο από τα επίλεκτά στελέχη του Κ. Μητσοτάκη, ήταν παρόντα στη σύσκεψη; Είναι αλήθεια ότι η εταιρεία Αττική Οδός σας ζήτησε να απαγορέψετε την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων; Και τρίτον κρατήθηκαν πρακτικά από αυτές οι σκέψεις και θα τα δώσετε αυτά τα πρακτικά σύντομα στην δημοσιότητα η θα μας αναγκάσει να καταφύγουμε και για αυτά τα πρακτικά στη δικαιοσύνη;», ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο Άκης Σκέρτσος απάντησε: «Έχει βγει δελτίο για το ποιοι συμμετείχαν στις συσκέψεις. Από εκεί και πέρα η εταιρεία όχι δεν ζήτησε (κλείσιμο του δρόμου). Για τα πρακτικά ο Υπουργός ισχυρίσθηκε πως «δεν γνωρίζω αν υπάρχουν πρακτικά, μπορείτε να το δείτε όμως και να δείτε ότι δεν έχει κριθεί τίποτα από αυτά που διημείφθη σε σύσκεψη αυτή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.