Ανδρουλάκης από τη Βουλή: Είμαστε έτοιμοι για την ολική επαναφορά της παράταξης

«Υπερψηφίζουμε την πρόταση μομφής. Η χώρα μας χρειάζεται όραμα. Χρειάζεται μια νέα σελίδα για τον τόπο με μια νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Να απαλλαγεί η πατρίδα μας από τις παθογένειες. Απευθυνόμαστε στους νέους. Εμείς δεν θα σας απογοητεύσουμε. Να χτίσουμε ξανά την Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Εμείς θα είμαστε το αύριο που χρειάζεται ο τόπος», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας νωρίς σήμερα το πρωί στους βουλευτές του κόμματος.

Αντέκρουσε έντονα τις επικρίσεις που δέχθηκε, επειδή υπερψηφίζει μεν τη πρόταση δυσπιστίας αλλά δεν ζητάει πρόωρες εκλογές. «Τις εκλογές θα τις επιβάλει ο ελληνικός λαός, οι πολίτες, που καθημερινά αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη .

Οι πολίτες, που αποστρέφονται τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποστρέφονται και τον ελιτισμό της ΝΔ. Αυτοί θα προσφέρουν την πολιτική αλλαγή και την αλλαγή των κοινωνικών συσχετισμών. Θα τις επιβάλει λοιπόν το αίτημα για προοδευτική αλλαγή στον τόπο, για μια άλλη πορεία.

Και εμείς θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτό το αίτημα, όποτε και εάν γίνουν οι εκλογές. Είμαστε έτοιμοι για την ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους, για την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την κοινωνική δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πρόσθεσε ότι γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η αυτοδυναμία γίνεται επισφαλής για τον κ. Μητσοτάκη και κατηγόρησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα πώς με τη πρόταση δυσπιστίας ακυρώνει το αίτημά του για πρόωρες εκλογές αφού η κυβερνητική πλειοψηφία θα επιβεβαιωθεί στη ψηφοφορία. «Απέκλεισε κάθε συζήτηση για εκλογές για τους επόμενους 6 μήνες», είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στον Κ. Μητσοτάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από τη κοκορομαχία τους, ενώ τους κατηγόρησε πως επιδιώκουν να συνεχιστεί το δικομματικό παιχνίδι της μεταξύ τους αντιπαράθεσης.

«Οι πανομοιότυπες ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση μας δείχνουν ότι ο άξονας του πολιτικού σκηνικού που διαμορφώθηκε το 2012 μετατοπίζεται προς όφελος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. Πρόσθεσε ότι πυξίδα για το Κίνημα Αλλαγής είναι το συμφέρον του τόπου κι όχι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε αντικοινοβουλευτική πρακτική και παλαιοκομματικό παιχνίδι τη χθεσινή απόφαση του Προέδρου της Βουλής να μην συνεδριάσει η Κ.Ο του κόμματος καθώς εξελίσσεται η συζήτηση στην Ολομέλεια να αποτέλεσμα να γίνει σήμερα το πρωί. «Αυτές οι ενέργειες συσπειρώνουν το κόσμο της Δημοκρατική παράταξης», τόνισε.

Επέκρινε τον πρωθυπουργό λέγοντας πώς ζήτησε μισή συγγνώμη, σχετικά με την κακοκαιρία καθώς υπάρχει ένα σημαντικότερο ζήτημα κι αυτό είναι η ακολουθία των αποτυχιών της κυβέρνησης της ΝΔ που εδώ και 2,5 χρόνια υπόσχεται επιστροφή στην κανονικότητα.

Ακόμη τόνισε ότι η πρόσφατη χιονοκαταιγίδα κατέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο εφησυχασμός και η επικοινωνιακή διαχείριση οδηγούν μόνο σε αδιέξοδα. «’Άλλο πράγμα είναι η ριζική μεταρρύθμιση του κράτους ώστε να γίνεται αποτελεσματικός συμπαραστάτης του πολίτη κι άλλο να βαφτίζεις επιτελικό κράτος την υπερσυγκέντρωση των εξουσιών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και μιας ομάδας στελεχών», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε: Απόψε αυτοσχεδιάζουμε θύμιζε ο κρατικός μηχανισμός».

Υπερβαίνοντας την σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στη Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση , ο κ. Ανδρουλάκης διατύπωσε προτάσεις τεκμηριωμένες, με ευρωπαϊκή διάσταση, συγκεκριμένες, πολιτικά εύστοχες .

Σημείωσε ότι είναι ανεπαρκή τα μέτρα υποστήριξης των νοικοκυριών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ενώ επεσήμανε πώς με την οικονομική της πολιτική εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα με αποτέλεσμα να διευρύνονται οι ανισότητες εις βάρος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Μίλησε για την ασφάλεια του πολίτη που σημαίνει και πολλά άλλα πράγματα: προστασία από τις φυσικές καταστροφές, την πανδημία, την ακρίβεια, τις ανισότητες, την εργασιακή επισφάλεια.

«Υπάρχει κανείς που νιώθει ασφαλής με τη διαχείριση της πανδημίας, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες;», αναρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης ζητώντας γενναία και στοχευμένη ενίσχυση του ΕΣΥ με έμφαση στη Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας ενώ πρόσθεσε πώς η ακρίβεια είναι άλλη μια κρίση μέσα στην κρίση καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις που θα στηρίξουν τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα.

Επίσης, πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των ανισοτήτων, αύξηση του κατώτατου μισθού, συνολικό πακέτο μέτρων για την εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων και ελάφρυνση των επιβαρύνσεων στα νοικοκυριά.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη:

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.