Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση επιμένει να εμπαίζει τους συνταξιούχους

«Πρώτα, περιέκοψε στους συνταξιούχους τα αναδρομικά που δικαιούντο, για τις μειώσεις συντάξεων που η ίδια η ΝΔ είχε κάνει το 2012 και κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Προσπάθησε μάλιστα να τους δεσμεύσει να μην διεκδικήσουν τίποτα περισσότερο», σημειώνει σε σημερινή της δήλωση η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Στη συνέχεια, όχι μόνο δεν κατέβαλε τα περικομμένα αναδρομικά τουλάχιστον αφορολόγητα, αλλά -εν κρυπτώ και εν μέσω πρότασης δυσπιστίας- πέρασε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διάταξη για την πληρωμή φόρου σε δόσεις μεν, αλλά με επιτόκιο», προσθέτει, χαρακτηρίζοντάς το «γεγονός που τελικά επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη συνολική επιβάρυνση στους συνταξιούχους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει καταθέσει στη Βουλή τροπολογία για τη μηδενική φορολόγηση των αναδρομικών. Η ΝΔ επιμένει να εμπαίζει τους συνταξιούχους και να μειώνει το εισόδημά τους, ενώ μάλιστα η ακρίβεια καλπάζει», καταλήγει.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.