ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής: Να αποδοθούν ευθύνες για τον σκοταδισμό στα σχολεία

Πυρά κατά της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, σε σχέση με το σκοταδιστικό βίντεο που έχει να κάνει με τις αμβλώσεις, ρίχνει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής:

«Η πρόσφατη εισαγωγή υλικού στα σχολεία με αντιεπιστημονικό και σκοταδιστικό περιεχόμενο εγείρει σοβαρά ζητήματα για την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Σε εποχές, όπου η γνώση και η επιστήμη προσδιορίζουν σχεδόν καθοριστικά το δημιουργικό μέλλον της σύγχρονης κοινωνίας, κάθε απόπειρα εισαγωγής μεσαιωνικών και ανορθολογικών αντιλήψεων ιδιαίτερα στο σχολείο δημιουργει μεγαλο παιδαγωγικό ζήτημα. 

Μια τόσο ακραία αντιδραστική θεώρηση του ανθρώπου και της ζωής – όπως αυτή που κομίζει η πρόσφατη αντίληψη περί «αγέννητου παιδιού» – δεν μπορεί να περάσει χωρίς να αποδοθούν συγκεκριμένες ευθύνες. Οι απόψεις που διατυπώνονται υπονομεύουν ευθέως την γνώση, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την αγωγή. 

Το εν λόγω πρόγραμμα είχε «εντολή Υφυπουργού» και εστάλη στα σχολεία με τον πιο επίσημο τρόπο. Συνεπώς, δύο τινά συμβαίνουν. Ή το Υπουργείο Παιδείας ασπάστηκε τις εν λόγω θεωρίες και έκρινε ότι έπρεπε να εισαχθούν επίσημα στο περιεχόμενο της θεσμικής γνώσης ή δεν έχει στελέχη ικανά να διακρίνουν τι είναι επιστημονικά και εκπαιδευτικά σωστό για τα σχολεία.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις για το τι συνέβη, να δημοσιοποιήσει τα σχετικά έγγραφα και να αποδώσει συγκεκριμένες ευθύνες.» 

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.