Βουλή: «Κατάληψη» Πολάκη στο βήμα της Βουλής – Διεκόπη η συνεδρίαση

Στην διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, οδήγησε πριν από λίγο η άρνηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, στις συνεχιζόμενες συστάσεις του προεδρεύοντος της Ολομέλειας, Χαράλαμπου Αθανασίου, να σταματήσει να μιλά εκτός θέματος.

Ο κ. Πολάκης, κατά την συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, όταν ήρθε η σειρά του και ανέβηκε στο βήμα, ξεκίνησε την ομιλία του εξαπολύοντας επίθεση στον παριστάμενο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την υπόθεση «Νοβάρτις».

Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του προεδρεύοντος του Σώματος να επανέλθει στο θέμα του νομοσχεδίου αλλά και τις προειδοποιήσεις του ότι θα τον ανακαλέσει στη τάξη και θα του επιβληθούν μέτρα για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, ο κ. Πολάκης συνέχισε να μιλά για την «Νοβάρτις».

«Κάντε επίκαιρη ερώτηση να έρθει να σας απαντήσει αναλυτικά ο υπουργός», σχολίασε ο κ. Αθανασίου.

«Ότι και να κάνετε εγώ θα τα πω», αντέτεινε ο κ. Πολάκης.

Ο κ. Αθανασίου ζήτησε να μην καταγράφεται τίποτα στα πρακτικά κλείνοντας του το μικρόφωνο.

«Σας ανακαλώ στη τάξη. Θα επιβάλω πειθαρχική ποινή αν δεν συμμορφωθείτε θα εφαρμόσω τον κανονισμό της βουλής. Θα καλέσω τον πρόεδρο της Βουλής να σας υποβάλει, αν κρίνει, πρόταση μομφής», είπε και έκλεισε τα μικρόφωνα.

Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για «ξευτελισμό της Βουλής».

«Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές αλλά κρίνονται. Το σκάνδαλο της «Νοβάρτις» δεν αφορά ιδιωτική διαφορά αλλά υπουργούς και διασπάθιση δημόσιου χρήματος», επέμεινε ο κ. Πολάκης.

Η συνεδρίαση διεκόπη και ο κ. Αθανασίου αποχώρησε από το προεδρείο μέχρι να έρθει ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας για να ανακοινώσει την απόφασή του.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.