Βουλή: Διεκόπη οριστικά η συνεδρίαση της Ολομέλειας μετά το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη και απόφαση του προέδρου της Κ. Τασούλα

Την οριστική διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής που συζητούσε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ανακοίνωσε ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας, μετά από απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

«Ο πρόεδρος της Βουλής μου είπε να μεταφέρω την απόφαση του για διακοπή της αποψινής συνεδρίασης της Ολομέλειας και την συνέχισή της αύριο. Μου πρόσθεσε ότι ο κ. Πολάκης δεν θα μεταβάλλει το κοινοβούλιο σε χώρο φθηνού ακτιβισμού και κατάληψής του και όσοι τον ανέχονται και καλύπτονται έχουν τεράστιες ευθύνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούρας.

Η συνεδρίαση είχε διακοπεί, με απόφαση του αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου, μετά την επίμονη άρνηση, του πρώην αναπληρωτή υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, στις επανειλημμένες συστάσεις που του έκανε, να συμμορφωθεί με τον κανονισμό της Βουλής και να μην μιλά εκτός θέματος.

Ο κ. Πολάκης επέμεινε να επιτίθεται στον παριστάμενο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση «Νοβάρτις». Ο κ. Αθανασίου του αφαίρεσε το λόγο και διέταξε να μην καταγράφεται τίποτα στα πρακτικά. Παράλληλα του ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα για να κρίνει, αν θα του επιβληθεί μομφή για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του..

Επί μιάμιση ώρα που διήρκησε η διακοπή της συνεδρίασης, ο κ.Πολάκης βρισκόταν στο βήμα της Ολομέλειας περιμένοντας την απόφαση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ(Νατάσα Θωμά)

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.