Γεωργιάδης: Η διπλή ανάπλαση είναι το μεγαλύτερο έργο που αφορά τον αστικό ιστό της Αθήνας

  Η χρονική επέκταση από τα 15 στα 49 έτη αποζημίωσης του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, είναι η λύση για την διπλή ανάπλαση του γηπέδου του Παναθηναϊκού και του Βοτανικού, ανάφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας τις σχετικές διατάξεις της τροπολογίας που έχει κατατεθεί στο επενδυτικό νομοσχέδιο.

   Ο υπουργός ανέφερε ότι αυτή η επέκταση είναι μια υπόσχεση που είχαμε δώσει στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία μεταξύ του δήμου Αθηναίων, του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και του κράτους, ώστε να προχωρήσουμε στην διαδικασία ενάρξεως του διαγωνισμού για την διπλή ανάπλαση του Βοτανικού και του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

   Ο κ. Γεωργιάδης, ζήτησε την στήριξη όλων των κομμάτων για την τροπολογία αυτή, ώστε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι όλοι συμφωνούμε να γίνει ένα έργο που είχε ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και έχει σταματήσει για διάφορους λόγους. Τώρα όμως, είπε ο υπουργός, «βρήκαμε την ευκαιρία λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης από το οποίο θα καλυφθούν όλα τα συνοδά έργα που αφορούν τους περιβάλλοντες χώρους, ενώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του γηπέδου.

   Με τις διατάξεις της τροπολογίας αυτής, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, «εξασφαλίζουμε τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και ξεκινάμε τον διαγωνισμό για την διπλή ανάπλαση που είναι το μεγαλύτερο έργο που αφορά τον αστικό ιστό της Αθήνας, με το πάρκο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που θα δημιουργηθεί εκεί». 

   Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, είπε ότι το κόμμα του είναι υπέρ του εγχειρήματος της διπλής αναπλάσεως, καθώς είναι αίτημα του δήμου Αθηναίων και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Παρατήρησε όμως ότι η τροπολογία όπου έχουν ενταχθεί οι διατάξεις της διπλής ανάπλασης, έχει 6 άρθρα που είναι ετερόκλητα μεταξύ τους και πρόσθεσε πως θα ήταν καλύτερο να είχε έρθει με μια διακριτή νομοθετική οντότητα.

   Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως όλες οι διατάξεις της τροπολογίας αφορούν επίλυση τεχνικών και αυτονόητων πραγμάτων που δεν θα φέρουν κανένα κόμμα σε δύσκολη θέση για την ψηφίσει. Επίσης, ανακοίνωσε πως κάνει δεκτές όλες τις υπουργικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί στο σχέδιο νόμου.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.