Κατρίνης: Φουσκωμένοι έρχονται οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος – Υπέρογκα ποσά έχουν χρεωθεί οι καταναλωτές

Για «ανικανότητα της κυβέρνησης» έκανε λόγο στη Βουλή ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, καθώς, όπως ανέφερε, «οι λογαριασμοί που ήδη φτάνουν στους καταναλωτές δεν περιλαμβάνουν την επιδότηση που υποσχέθηκε η κυβέρνηση έναν μήνα πριν».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, σε μία μόνο εταιρεία, πάνω από 1.000 είναι οι περιπτώσεις που δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς.

«Η κυβέρνηση τα ρίχνει στον ΔΕΔΔΗΕ και λέει ότι το θέμα θα λυθεί σε λίγες ημέρες. Ο ΔΕΔΔΗΕ ρίχνει την ευθύνη στην ΑΑΔΕ γιατί έστειλε μόλις πριν από 9 ημέρες τα στοιχεία μετρητών και μάλιστα χωρίς ΑΦΜ με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι διασταυρώσεις. Πραγματικό μπάχαλο, με το κόστος και την ταλαιπωρία να επιβαρύνει τους πολίτες’», τόνισε ο κ. Κατρίνης, που επισήμανε ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα εδώ και ένα μήνα ούτε η ΚΥΑ που θα ρυθμίζει και θα εξειδικεύει τα ζητήματα από την εξαγγελία της κυβέρνησης στις 7 Ιανουαρίου για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Για την προσφάτως δημοσιευθείσα στιχομυθία «του πρώην υπουργού Ανάπτυξης του κ. Μητσοτάκη και του πρώην υφυπουργού Οικονομικών του κ. Καραμανλή», είπε ότι «δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Είναι μια ολόκληρη σχολή σκέψης, την οποία βλέπουμε να εξελίσσεται κάθε φορά που ζούμε μια φυσική καταστροφή, κάθε φορά που διάγουμε μια οιωνεί προεκλογική περίοδο».

Είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός απέπεμψε τον κ. Λιβανό αλλά «αν θέλει όμως να είναι ειλικρινής, ας ρίξει μια ματιά δίπλα του: θα δει υπουργούς με πρακτικές και πεπραγμένα που θα έπρεπε να είχαν αποπεμφθεί και αυτοί, αν ίσχυε στην πραγματικότητα αυτός ο αξιακός κώδικας, εντός ή εκτός εισαγωγικών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.