Για τις 25 Φεβρουαρίου διακόπηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Στις 25 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία διακόπηκε κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισής του. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα που υπέβαλε ο κ. Αλέξης Κούγιας, επικαλούμενος υποχρεώσεις του σε άλλες δίκες.

Στο αίτημα της πλευράς του πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου αντιτάχθηκαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι προς στήριξη της κατηγορίας, που εκπροσωπούν τους τέσσερις καταγγέλοντες βιασμό τους, οι οποίοι είπαν στο δικαστήριο να μην αποδεχθεί τη διακοπή της διαδικασίας.

Όπως αναφέρθηκε από την πολιτική αγωγή, ο ίδιος ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης «έχει δηλώσει, μέσω της υπεράσπισής του, ότι διακαώς επιθυμεί να δικαστεί και συγχρόνως θα ζητήσει εντός μήνα διακοπή, προεξοφλώντας την απόφαση του δικαστηρίου». «Αν θέλει διακαώς να δικαστεί γιατί κωλυσιεργεί αναρωτιέμαι;», τόνισε ο εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής Γιάννης Βλάχος, προσθέτοντας: «Ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μηνου που θα οδηγήσει στην ελευθέρωσή του…».

Ο κ. Βλάχος επεσήμανε στους δικαστές ότι οι καταγγέλοντες και μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη. Ο συνήγορος, μάλιστα, ζήτησε να διοριστεί αυτεπάγγελτα και ένας δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης, για να διασφαλιστεί η εύρυθμη διεξαγωγή της δίκης.

Ο κ. Κούγιας ανταπάντησε πως, ουσιαστικά, «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα». Είπε, επίσης, πως «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε τη διακοπή της δίκης σε σύντομη δικάσιμο και προγραμματισμό για τις μεταγενέστερες δικασίμους.

Παρόντες στο δικαστήρο ήταν οι τρεις από του τέσσερις καταγγέλοντες άνδρες, ενώ ο τέταρτος έχει δηλώσει ότι θα προσέλθει όταν είναι η σειρά του να καταθέσει.

Επίσης, στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων, ήταν παρών ο αδελφός του κατηγορούμενου, ενώ στην αίθουσα βρέθηκε και η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστόπουλου.

Κατά την έξοδο του κ. Κούγια από το δικαστικό μέγαρο ο συνήγορος δέχθηκε εντονότατη φραστική επίθεση από συγκεντρωμένους σε συμπαράσταση των θυμάτων, ενώ ένας εξ’ αυτών εκσφενδόνισε πάνω του ένα μπουκάλι με νερό. Το επεισόδιο δεν έλαβε έκταση. καθώς ο συνήγορος παρέμεινε ψύχραιμος και απομακρύνθηκε από το σημείο.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.