Πυρκαγιά στο Euroferry Olympia: Ακόμη δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στην Κέρκυρα, ο ένας σε σοβαρή κατάσταση

Με έφτασαν στο αεροδρόμιο "Ιωάννης Καποδίστριας", οι δύο εγκλωβισμένοι τραυματίες, αλλοδαποί επιβάτες του φλεγόμενου σκάφους Ε/Γ-Ο/Γ «Euroferry Olympia» με σημαία Ιταλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και οι δύο φέρεται να έχουν αναπνευστικό πρόβλημα λόγω του καπνού που εισέπνευσαν, με τον έναν εκ των δύο να είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Οι δύο εγκλωβισμένοι επιβάτες φέρεται πως βρήκαν διέξοδο σωτηρίας σε ένα «τυφλό» σημείο του πλοίου, στο 5ο υπόγειο κατάστρωμα, όπου κατέφυγαν προκειμένου να γλυτώσουν από τις πύρινες φλόγες. Η επιχείρηση διάσωσής τους κράτησε πολλές ώρες, με τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Η επιχείρηση εντοπισμού των 11 αγνοουμένων, μεταξύ των οποίων και τριών Ελλήνων, συνεχίζεται. Στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη του λιμενικού και της πυροσβεστικής που μεταφέρεται με επιβατικά πλοία από το λιμάνι της Κέρκυρας, καθώς και επιβατικά πλοία για να μεταφέρουν τους 237 επιβάτες και το 51μελές πλήρωμα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου «οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς, καθώς υπήρξε σχέδιο διάσωσης μέσα στο πλοίο που εφαρμόστηκε επιτυχώς. Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν άμεσα σε ναυαγοσωστικές λέμβους του πλοίου, ενώ δύο οχηματαγωγά πλοία που έχουν φύγει από το λιμάνι της Κέρκυρας φτάνουν στο σημείο για να επιβιβάσουν τους επιβάτες».

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τύλιξαν στις φλόγες το οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia που πλέει υπό σημαία Ιταλίας, και εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα -Μπρίντεζι. Σύμφωνα με την περιφερειάρχη «στο πλοίο επέβαιναν ξένοι υπήκοοι κυρίως Ιταλοί, ενώ μέχρι τώρα δε φέρεται να ήταν ανάμεσά τους παιδιά».

Στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των επιβατών, καθώς τους αναμένει κλιμάκιο ιατρών, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο κορονοϊού και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων προκειμένου να φροντίσει για τις πρώτες ανάγκες και τη φιλοξενία τους στην Κέρκυρα.

Σημειώνεται πως ο τραυματίας επιβάτης που έφτασε στην Κέρκυρα με σκάφος του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά, «κατά την μεταφορά του από το φλεγόμενο πλοίο στις λέσβους», σύμφωνα με την περιφερειάρχη.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.