Εντολή Πούτιν για την ανάπτυξη ρωσικών «ειρηνευτικών δυνάμεων» σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στο υπουργείο Άμυνας να αναπτύξει ρωσικές «ειρηνευτικές δυνάμεις» στις δύο αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, την ανεξαρτησία των οποίων αναγνώρισε νωρίτερα απόψε με διάταγμά του.

Με το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε, ο Πούτιν αναγνώρισε τις αυτοανακηρυχθείσες «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ως ανεξάρτητες οντότητες, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις της Δύσης ότι μία τέτοια κίνηση θα ήταν παράνομη και θα σηματοδοτούσε το τέλος της πολυετούς ειρηνευτικής διαδικασίας στην περιοχή.

Στο διάγγελμά του ο Πούτιν υποστήριξε πως η κρίση αποτελεί πρόσχημα για την ταχεία ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Μάλιστα υπογράμμισε πως η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί μια άμεση απειλή στην ασφάλεια της Ρωσίας.

Οι πληροφορίες λένε ότι ρωσικά άρματα μάχης διέσχισαν τα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία και βρίσκονται πλέον  στο έδαφος των Δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, έχοντας προσκληθεί από τις ηγεσίες των ρωσόφωνων Δημοκρατιών. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για 150 αναβαθμισμένα άρματα μάχης Τ-64U πέρασαν τα σύνορα και πληροφορίες αναφέρουν ακόμα και για μεταφορά αναβαθμισμένων Τ-74ΒΜ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.