Η κόκκινη Αρκούδα βρυχάται επί της Ουκρανίας. Πριν από λίγο ξεκίνησε δεύτερο πυραυλικό κύμα επιθέσεων  κατά της Ουκρανίας

Από τα ξημερώματα σήμερα η Ρώσικη Κόκκινη Αρκούδα έχει αρχίσει να βρυχάται ανταποκρινόμενη στις εκκλήσεις που έκαναν από χθες, οι ηγέτες των αυτονομιστών των δύο λαϊκών Δημοκρατιών και αυτή την στιγμή οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν με μεγάλη δύναμη τεθωρακισμένων αρμάτων, πυροβολικού και αεροπορίας και έχουν μπει στην Ουκρανία από πολλές πλευρές.

Μέχρι πριν από λίγο οι ρωσικές δυνάμεις προσχωρούν σχεδόν ανενόχλητες προς τους στόχους χωρίς ακόμη να έχει γίνει ξεκάθαρο που θα σταματήσουν και ενώ πριν από λίγο πληροφορίες λένε ότι η Ουκρανία δέχεται δεύτερο πυραυλικό κύμα από τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα

Ας δούμε τι έγινε χθες το βράδυ μέχρι την ώρα της ρωσικής εισβολής.

ΠΕΜΠΤΗ ΩΡΑ 0040: Δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν χθες Τετάρτη δείχνουν νέα ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη δυτική Ρωσία, ορισμένες εκ των οποίων βρίσκονται σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Ουκρανίας και μικρότερη των 80 χιλιομέτρων από το Χάρκοβο, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies. Οι εικόνες φέρονται να δείχνουν ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων που περιλαμβάνουν μονάδες πυροβολικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

ΠΕΜΠΤΗ ΩΡΑ 0145: Όλα σχεδόν τα πρακτορεία μεταδίδουν δηλώσεις του ουκρανού προέδρου  Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι « Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει «σχεδόν 200.000 στρατιώτες» σε τομείς γύρω από τα σύνορα της Ουκρανίας, μαζί με χιλιάδες οχήματα μάχης προειδοποιώντας πως η Μόσχα ετοιμάζεται να προκαλέσει «μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη» εντός ημερών.

ΠΕΜΠΤΗ ΩΡΑ 0500: Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια έκτακτου διαγγέλματός του ότι ενέκρινε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια έκτακτου διαγγέλματός του ότι ενέκρινε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, με στόχο της επιχείρησης την προστασία του λαού της ανατολικής Ουκρανίας.

Εξήγησε ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία. Είπε ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν μπορούσε πλέον να ανέχεται τις απειλές από την Ουκρανία. Διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η κατοχή του ουκρανικού εδάφους. Αξίωσε οι ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους. Σε περίπτωση ξένης ανάμιξης διεμήνυσε ότι η Ρωσία θα αντιδράσει αμέσως. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία θα έχει το «ουκρανικό καθεστώς».

ΠΕΜΠΤΗ 0529: Ρεπόρτερ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News μεταδίδει πως ακούγονται εκρήξεις στο Κίεβο, λίγα λεπτά αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες η στρατιωτική επιχείρηση έγιναν από πολλά σημεία της Ουκρανίας με χιλιάδες άρματα του Ρωσικού στρατού από την πλευρά της Λευκορωσίας από νότια από την πλευρά της Κριμαίας  από ανατολικά από την πλευρά του Ντόνμπας…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ θύελλα αντιδράσεων  για τις κινήσεις της Ρωσίας και η καταδίκη είναι από το σύνολο των χωρών. Όμως όπως φαίνεται οι αντιδράσεις αυτές δεν μπορούν να σταματήσουν τον πρόεδρο Πούτιν που όπως είπαμε πριν λίγο ξεκίνησε ένα δεύτερο κύμα πυραυλικών επιθέσεων.   

Το γεγονός ότι η Δύση επιχείρησε μέσω του ΝΑΤΟ να βρεθεί στο υπογάστριο της Ρωσίας και να τον σημαδεύουν από πιο κοντά οι Νατοϊκοί πύραυλοι τον έκανε πιο αποφασιστικό και επικίνδυνο.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.