ΓΕΥΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/3 ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Την επόμενη Κυριακή 13 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Φανάρι, και θα συμμετάσχει στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Παράλληλα όμως, φαίνεται ότι θα έχει γεύμα με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η πληροφορία δημοσιεύθηκε αρχικά στον τουρκικό Τύπο ως βεβαιότητα κλεισμένου ραντεβού. Από την ελληνική πλευρά λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε ότι υπάρχουν συζητήσεις διαβουλεύσεις αλλά δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η συνάντηση.

Σύμφωνα, πάντως, με τουρκικά δημοσιεύματα, οι δύο άντρες θα γευματίσουν μαζί, μετά τη λειτουργία στο Φανάρι, καθώς ο πρόεδρος Ερντογάν θα βρίσκεται και αυτός στην Κωνσταντινούπολη.

Να σημειωθεί ότι μέσα στην εβδομάδα στην Τουρκία θα βρεθεί και ο πρόεδρος του Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη, λοιπόν, αμέσως μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Παρίσι.

Αυτό έλεγε την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συζητήσουν τη νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Πιστεύω ότι θα υπάρχει κοινή διάθεση να οργανωθεί μία τέτοια συνάντηση. Είμαστε εξάλλου δύο χώρες που συγκροτούμε τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Έχουμε να συζητήσουμε ευρύτερες διεθνείς εξελίξεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.