Τους -17 βαθμούς άγγιξε η θερμοκρασία σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου -Η πρόγνωση για σήμερα

Πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ισχυρότατος παγετός σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Κυριακής, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, όπου η ελάχιστη θερμοκρασία έπεσε κατά τόπους κάτω από τους -16 βαθμούς Κελσίου. Η χαμηλότερη ελάχιστη καταγράφηκε στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (θέση Βρύζες) με -16,8 °C.

Οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, καταγράφηκαν σε Βλάστη Κοζάνης (-16,3), Σέλι (-14,2), Περτούλι Τρικάλων (-14,2), Λιβάδι Παρνασσού (-12,7) και ‘Αγιο Παύλο Ημαθίας (-12,7).

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-03-2022

Στη Μαγνησία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το πρωί θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές, ενώ θα συνεχιστούν κατά τόπους στην Κρήτη, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά από βόρειες με την ίδια ένταση και στο νότιο Αιγαίο τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ, όμως γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα κεντρικά και τα βόρεια τους 06 με 08 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 09 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, με ενδεικτικές τιμές ελάχιστης θερμοκρασίας, στα κεντρικά και τα βόρεια -07 (μείον 7) με -04 (μείον 4) βαθμούς και στα βορειοδυτικά -12 (μείον 12) βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ & ΕΜΥ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.