Επιδείνωση του καιρού της χώρας – Ψυχρές αέριες μάζες έρχονται από βορειοανατολικά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα σημειωθούν την Πέμπτη και Παρασκευή.

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά την Παρασκευή υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι ακόμη και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση που θα γίνει αισθητή από την Παρασκευή. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σάββατο η μέγιστη τιμή της δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ακόμη και στις νησιωτικές περιοχές.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, ενώ πρόσκαιρες σποραδικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο. Από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 13, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο από 3 έως 16, στην Στερεά και στην Πελοπόννησο από 2 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 15, στα νησιά του Αιγαίου από 5 έως 17 και στη Κρήτη από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 Μποφόρ και από το μεσημέρι 4 έως 6 Μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 Μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, όμως προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα γίνουν ανατολικοί 3 έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων σποραδικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και από το μεσημέρι 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν ανατολικοί 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΠΔΡ)

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.