ΔΩΡΕΕΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΝΤ. ΡΙΜΠΟΛΟΒΛΕΦ ΜΕΣΩ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ BLACK LIST ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ-

Ο Ρώσος μεγιστάνας, Ντ. Ριμπολόβλεφ, που είναι ιδιοκτήτης της Μονακό και της Μπριζ και βέβαια και του Σκορπιού, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε δωρεές για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. Με δήλωση του στην ιστοσελίδα της Μονακό, γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε δωρεές στον Ερυθρό Σταυρό για να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια υπέρ των θυμάτων του πολέμου, στηρίζοντας έτσι ουσιαστικά την Ουκρανία και όχι στους Ρώσους εισβολείς.

O Ριμπολόβλεφ που πρέπει να σημειωθεί έχει την γαλλική υπηκοότητα δήλωσε: : “Είναι απόλυτα αναγκαίο να υποστηρίξουμε αυτούς που υποφέρουν περισσότερο. Γι’ αυτό τον λόγο, η Μονακό, η Σερκλ Μπριζ και εγώ ο ίδιος, όπως και άλλες επιχειρήσεις που ανήκουν στην οικογένεια Ριμπολόβλεβ, αποφάσισαν να κάνουν δωρεές».

Το όνομα του Ρώσου ιδιοκτήτη αναπόφευκτα ήταν σε αυτά τα οποία ήρθαν στο προσκήνιο, μαζί με την απορία αν κινδυνεύει με κυρώσεις. Σε αυτό που κάποιοι και στην Ελλάδα αναρωτιούνται, το αν και κατά πόσον υψώνονται ή όχι μαύρα σύννεφα πάνω από τον Σκορπιό, η απάντηση φαίνεται να είναι αρνητική, μιας και οι πληροφορίες είναι ότι ο Ρώσος εκατομμυριούχος είναι Γάλλος υπήκοος και από εκείνους που όπως γράφει η«Le Parisien» πάντοτε ισχυριζόταν, ότι δεν είναι κοντά στον Πούτιν και έκανε την περιουσία του πριν αυτός έρθει στην εξουσία, το 1999.

Βασικό αντικείμενο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πηγή πλούτου του γεννημένου το 1966 Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, με σπουδές στην – ιατρική ειδικευμένος στην καρδιολογία και γονείς γιατρούς- υπήρξε η μεγαλύτερη Ρωσική εταιρεία παραγωγής καλιούχου λιπάσματος Uralkali την οποία αργότερα πούλησε και στράφηκε σε επενδύσεις όπως αυτές στον τραπεζικό κλάδο, το ποδόσφαιρο, το real estate και τον τουρισμό κ.α., με την περιουσία του να αποτιμάται στα 6,7 δισ. δολ. (Forbes νο 391).

Αρκετοί Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι του εξωτερικού «παλεύουν» για να τις αποφύγουν, αλλά αν το ρεπορτάζ της «Le Parisien» επιβεβαιωθεί, ο Ριμπολόβλεφ πράγματι δεν θα αναγκαστεί να πουλήσει την ποδοσφαιρική ομάδα της Μονακό, όπως ο Αμπράμοβιτς την Τσέλσι και δεν θα του επιβληθούν κυρώσεις.

Άν έχουν δίκιο λοιπόν οι Γάλλοι, τότε η κρίση στην Ουκρανία δεν θα επηρεάσει την υλοποίηση των έργων και την ολοκλήρωση του mega project των 230 εκατ. ευρώ στο Σκορπιό δίπλα στην Λευκάδα. Ένα έργο το οποίο κυβερνητικά στελέχη έχουν χαρακτηρίσει ως « εμβληματικής σημασίας» για την Ελλάδα.

ΠΗΓΕΣ: LEFKADA PRESS, LE PARISIEN, NEW MONEY

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.