Σέρμπος: «Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ζητάει πλήρη διαφάνεια και ευρεία λογοδοσία για τις ωμές βαρβαρότητες στη Μπούτσα και τη Μαριούπολη»

Καταδικάζει τo Kίνημα Αλλαγής με δήλωση του Σωτήρη Σέρμπου, συμβούλου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής στη Κ.Ο. του κόμματος τη φρίκη με τα εκατοντάδες πτώματα στη Μπούτσα της Ουκρανίας.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του «στη Μπούτσα και τη Μαριούπολη εξαιτίας της παράνομης ρωσικής εισβολής, έχουν συντελεστεί βάρβαρες και ωμές παραβιάσεις των πλέον θεμελιωδών κανόνων τόσο της διεθνούς έννομης τάξης, όσο και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Ο κ. Σέρμπος προσθέτει ότι το Κίνημα Αλλαγής ζητάει πλήρη διαφάνεια και ευρεία λογοδοσία το ταχύτερο δυνατόν, ενώ αναφέρει ότι ενώνει τη φωνή του με το διεθνές αίτημα «ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης να επιταχύνει τις έρευνες, που έχουν ενεργοποιηθεί για τη σωρεία εγκλημάτων, που εκτελούνται στην ουκρανική επικράτεια και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του δικαστηρίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.