ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής: Μητσοτάκης και Τσίπρας επιβεβαίωσαν το ρόλο τους ως μονομάχοι ενός αδιέξοδου

Το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής άσκησε αιχμηρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ.

Σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφέρει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσαν και σήμερα το ρόλο τους ως μονομάχοι ενός αδιέξοδου για την κοινωνία δικομματισμού».

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι «ξεχνά ο κ. Μητσοτάκης ποιος ευθύνεται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2004-2009 που οδήγησε τη χώρα σε συνθήκες χρεοκοπίας αλλά και ποιοι πήραν τις δύσκολες αποφάσεις, όταν ο ίδιος και η ΝΔ “πετροβολούσαν” από τα Ζάππεια».

Επιπλέον σημειώνει, ότι «η περιπέτεια της χώρας θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα -όπως στην Πορτογαλία- αν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν επένδυαν στο διχασμό» και πως «προσβάλλει τους Έλληνες πολίτες που σήμερα δοκιμάζονται πολλαπλώς από τις δικές του μεροληπτικές και ατελέσφορες πολιτικές και αντί πανηγυρισμών για τις δήθεν επιτυχίες της κυβέρνησης, αναμένουν μέτρα προστασίας και μόνιμους μηχανισμούς υποστήριξης του βιοτικού τους επιπέδου».

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, το Κίνημα Αλλαγής στο σχόλιό του επισημαίνει πως «ξεχνά τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, είναι με τον κ. Μητσοτάκη πρωταθλητές στο να ζητούν εκλογές από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Μόνο που ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά την διακυβέρνηση και των δυο».

Το ΚΙΝΑΛ καταλήγει πως «η χώρα χρειάζεται αλλαγές, που δεν μπορούν να προσφέρουν».

Αναρτήσεις με νόημα από τους Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Φίλιππο Σαχινίδη

Με ένα tweet ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το οποίο αναπαρήγαγε με δικό του σχόλιο ο Φίλιππος Σαχινίδης, αντιδρά στις θριαμβολογίες της κυβέρνησης αφήνοντας σαφείς- και δικαιολογημένες- αιχμές κατά της διακυβέρνησης Καραμανλή μεταξύ 2004 και 2007.

Αναλυτικά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έγραψε:

«Πόσο χρήσιμο θα ήταν για το συλλογικό μας αφήγημα εάν ο ΥπΟικ αντί να τονίζει ότι η αποπληρωμή έγινε «επι κυβέρνησης ΝΔ» να θύμιζε 1) ότι η προσφυγή έγινε εξαιτίας των πολιτικών της ΝΔ και 2) ότι εκείνη τη στιγμή η ΝΔ αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες της…».

Ενώ ο Φίλιππος Σαχινίδης συμπλήρωσε:

«Οι ιστορικοί στο μέλλον θα προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν τη στάση της ΝΔ που ενώ παρέλαβε το 2004 χρέος 180 δις το 2009 το παρέδωσε στα 300 δις και κατέστησε αναγκαία την προσφυγή στα μνημόνια το 2022 με το χρέος στα 350 δις πανηγύριζε για την πρόωρη αποπληρωμή των οφειλών στο ΔΝΤ».

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.