Ανδρουλάκης στην απεργιακή συγκέντρωση: Δεν είναι αξιοκρατική η δημοσιονομική πολιτική του κ. Μητσοτάκη

Στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, δηλώνοντας με τη παρουσία του την στήριξη στις κινητοποιήσεις. Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι οι χιλιάδες εργαζόμενοι διαδηλώνουν για τα αυτονόητα. «Για μισθούς αξιοπρέπειας. Είναι ανάγκη να υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και πολιτικές στήριξης των κατώτατων εισοδημάτων και της μεσαίας τάξης. Πρέπει ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά να μειωθεί. Να υπάρξει πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιριών» ενώ σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα υπολογίζει στα 200 δισ. ευρώ για το 2022.

«Αυτά τα χρήματα πρέπει να γίνουν δημοσιονομικά εργαλεία για να στηρίξουν τους πιο ευάλωτους Ευρωπαίους πολίτες», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας το πλαίσιο προτάσεων του κόμματός του.

Ειδικότερα, για τον κατώτατο μισθό ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι τα 751 ευρώ είναι ένα πρώτο βήμα για να υπάρξει τόνωση του εισοδήματος των εργαζομένων.

Δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα δώσει αγώνα δίπλα στους ευάλωτους, δίπλα στους μικροσυνταξιούχους, για να γίνει μια αξιοκρατική δημοσιονομική πολιτική.

‘Ασκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας πως την περίοδο της πανδημίας ξοδεύτηκαν 43 δισ. ευρώ -πολλές φορές χωρίς κριτήρια- κι εξαγγέλθηκε από τη ΔΕΘ μείωση του φόρου, που αφορά στη μεταβίβαση πλούτου μέχρι 4,2 εκατ.» και τόνισε: «Αυτά δεν είναι πολιτικές αξιοκρατικής δημοσιονομικής πολιτικής. Είναι πολιτικές που ο κ. Μητσοτάκης τις προτεραιοποιεί βάσει των δικών του ιδεών και των δικών του απόψεων. Έχουμε άλλη αντίληψη για την δημοσιονομική πολιτική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.