Ανδρουλάκης: Δεκανίκι της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη είναι ο κ. Τσίπρας

Αυστηρή κριτική στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, επιμένοντας στην ανάγκη να επιβληθεί πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής στη λιανική τιμή του ρεύματος. «Και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση με την πρόταση τους κλείνουν το μάτι στην κερδοσκοπία. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας λένε πλαφόν στη χονδρική. Αυτό σημαίνει απόφαση Βρυξελλών. Αντίθετα, εγώ υποστηρίζω το πλαφόν στη λιανική τιμή, που είναι μέτρο στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν και σημαίνει απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης αύριο το πρωί» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Επέκρινε τον πρωθυπουργό πώς βιάστηκε πολύ χωρίς να έχει τα δεδομένα των γεοπολιτικών αλλαγών που συντελούνται. «Για να «πουλήσει» ο κ. Μητσοτάκης το προφίλ ενός «πράσινου» πολιτικού που επιταχύνει τις εξελίξεις, ενώ φαινόταν σε όλο τον κόσμο ότι οδεύουμε προς μια κρίση. Θα με ρωτήσετε: Είσαι μάγος ή προφήτης; Από το 2014 με τα γεγονότα στην Κριμαία, γνωρίζαμε ότι υπάρχει ισχυρό σενάριο ενεργειακής σύγκρουσης με τη Ρωσία» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Για το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών επισήμανε ότι «δεκανίκι της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ο κ. Τσίπρας γιατί ο ελληνικός λαός δίνει άλλοθι στα λάθη της ΝΔ επειδή φοβάται την επιστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργικό θώκο». Όσο για τη στάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Εμείς λέμε λοιπόν στον ελληνικό λαό: Αν βλέπετε τη ζημιά που κάνει ο κ. Μητσοτάκης και θυμάστε την ζημιά που έκαναν Τσίπρας -Καμμένος, εμείς δίνουμε την ευκαιρία δια της ψήφου στην παράταξη μας να μην έχετε πρωθυπουργό ούτε τον ένα ούτε τον άλλο και μέσα από ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα να γυρίσει σελίδα ο ελληνικός λαός. Για μια εποχή πραγματική κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας».

Απηύθυνε κάλεσμα στους δημοκρατικούς πολίτες και σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Είδα ένα συνέδριο, όπου αποθεώθηκε ο κ. Πολάκης. Είναι προοδευτικό ένα κόμμα που αποθεώνει έναν πολιτικό του οποίου η συμπεριφορά στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι συμπεριφορά κοινοβουλευτικής παρακμής; Δεν ταυτίζω μια τέτοια συμπεριφορά με ένα προοδευτικό μέτωπο.

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν απέκλεισε τις συνεργασίες που βασίζονται σε αρχές και αξίες κι όχι ως μια περιπέτεια διανομής εξουσίας με παλαιούς πρωταγωνιστές. «Πάρα πολλοί δημοκρατικοί πολίτες ψήφισαν τον κ. Μητσοτάκη για να φύγει ο κ. Τσίπρας και τώρα έχουν απολύτως απογοητευτεί. Βλέπουν μια κυβέρνηση, όπου για όλα αποφασίζει μια κλειστή παρέα του Μαξίμου. Το επιτελικό κράτος είναι επιτελικό χάος της παρέας του κ. Μητσοτάκη και το είδαμε στις φυσικές καταστροφές, στην πανδημία και σε όλα τα επίπεδα. Λέω λοιπόν σε αυτούς τους ανθρώπους: Δώστε μας την ευκαιρία. Η σοσιαλδημοκρατία προτείνει λύσεις και έχουμε θέσεις για μια κοινωνικά βιώσιμη ανάπτυξη».

Σχετικά με την αυτό-οργάνωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε το τρίπτυχο της ανανέωσης-ενότητας-πολιτικής αυτονομίας.

«Την ενότητα τη συμβολίζω με την συμπεριφορά μου. Όλοι κατάλαβαν ότι οι εσωκομματικές εκλογές τελείωσαν το βράδυ εκείνης της Κυριακής του Δεκεμβρίου. Την ανανέωση την συμβολίζω όχι μόνο ηλικιακά, αλλά ηθικά και πολιτικά. Θέλω ανθρώπους όλων των γενεών αρκεί να είναι πολιτικά πρόσωπα με υψηλή κοινωνική αξιοπιστία και γνώσεις στον τομέα του. Πολιτική αυτονομία δεν είναι τα «ούτε-ούτε». Είναι η ιδεολογία μου, που δεν έχει σχέση με την ιδεολογία της Δεξιάς. Δεν έχει σχέση με την ιδεολογία της κομμουνιστικής Αριστεράς όπως την εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.